Sousa pimasz érvvel szabadulna Lewandowskiéktól, meglepő csapat lehet a befutó

Spanyolország - Lengyelország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, E csoport, Estadio de La Cartuja, Sevilla, 2021.06.19.
SEVILLE, SPAIN - JUNE 19: Paulo Sousa, Head Coach of Poland looks on prior to the UEFA Euro 2020 Championship Group E match between Spain and Poland at Estadio La Cartuja on June 19, 2021 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A brazil Internacional mellett egy másik élvonalbeli brazil együttes, a Flamengo is szívesen látná a kispadján a lengyel labdarúgó-válogatott portugál vezetőedzőjét, Paulo Sousát. Az UOL Sport szerint a Flamengo megunta, hogy Jorge Jesusra várjon, és már a portugál tréner a fő kiszemelt a kispadra. Olyannyira, hogy meg is állapodtak a korábbi fehérvári sikeredzővel.

A lap úgy tudja, hogy a jelenleg a portugál Benficánál dolgozó Jorge Jesussal kapcsolatban sok a bizonytalanság - sok a kérdés, hogy az év végén távozik-e a klubjától -, ezért

a Flamengo megállapodott, hogy 2022-ben átveszi a csapat irányítását.

A portugál trénernek azonban előbb távoznia kell a lengyel válogatottból, azonban a

jelenlegi munkaadója hallani sem akar erről, így minden bizonnyal mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy elhagyja Lewandowskiékat.

A Sportowe Fakty értesülése szerint Sousa pimasz érveléssel próbálta meggyőzni a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnökét a szerződés felbontásáról.

Cezary Kulesza elutasította a portugál edző kérését,

aki azzal érvelt, hogy ő mindig megvédte az edzőt, még akkor is, amikor mások az elbocsátását követelték.

Paulo Sousa szabadulna a lengyelektől; hamarosan a Flamengo edzője lehet Forrás: UEFA via Getty Images/Aitor Alcalde

Sousa azzal az érvvel próbál "szabadulni" a lengyel kispadtól, hogy a

világbajnoki selejtezőkkel egy ciklus véget ért, és itt az ideje a változtatásnak.

Kulesza viszont nem érti, hogy három hónappal a pótselejtezők előtt miért kell ilyen kéréssel borzolni a kedélyeket.

Sousa, aki korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, az idén január 21. óta edzi a lengyel válogatottat. Irányításával az együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik. A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes pedig március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország-Csehország találkozó továbbjutójával.