Kizárhatják a bajnokságból a Serie A egyik csapatát

sports soccer league serie a Salernitana Juventus salernitana Juventus arechi stadium salerno juve Federico Bernardeschi Frédéric Veseli Horizontal SPORT FOOTBALL
A Salernitana (jobbra) idén jutott fel az élvonalba, de máris kizárhatják
Vágólapra másolva!
Olaszország legjelentősebb hírügynöksége, az ANSA szerint nem érkezett ajánlat a Salernitana labdarúgócsapatának megvásárlására, így kizárható az olasz élvonalból.

Jelenleg a Lazio elnöke, Claudio Lotito tulajdonában áll a Salerintiana, bár az olasz törvények szerint egy klubvezető nem birtokolhat két Serie A-klubot és a rokonainak sem adhatja el. A Football Italia megírta, hogy Lotitónak el kellett volna adnia a nyáron az élvonalba 22 év után feljutó együttest, de év végéig haladékot kapott.

A Salernitana (jobbra) idén jutott fel az élvonalba, de máris kizárhatják Forrás: Controluce via AFP/Antonio Balasco/Antonio Balasco

Amennyiben a tulajddonos december 31-ig nem tud új vevőt találni az egyesületnek, akkor akár szezon közben is kizárhatják az első osztályból a Salernitanát.

Stefano Colantuono vezetőedző csapata egyébként is nagy bajban van, 17 forduló alatt csupán nyolc pontot gyűjtött és a tabella legutolsó helyén áll.