Árulónak tartják a Vidi egykori sikeredzőjét, aki már alá is írt a brazil focicsapathoz

Lengyelország - Szlovákia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, E csoport, Kresztovszkij Stadion, Szentpétervár, 2021.06.14.
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JUNE 14: Paulo Sousa, Head Coach of Poland gives instructions during the UEFA Euro 2020 Championship Group E match between Poland and Slovakia at the Saint Petersburg Stadium on June 14, 2021 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Anatoly Maltsev - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Lengyel Labdarúgó Szövetség szerdán felbontotta a szövetségi kapitány, Paulo Sousa szerződését, aki nem sokkal később már alá is írt a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo együtteséhez. A patináns klub szerda este jelentette be hivatalosan a portugál edző érkezését.

Lengyelországban nehezen emésztik meg a hírt. A Przeglad Sportowy című lengyel lap címoldalán két durva jelzővel illette a portugált: áruló, dezertőr. Robert Lewndowski a PSN Futbolnak nyilatkozva mondta, hogy sokkén érte Sousa döntése, és nem igazán számított erre.

Paulo Sousa a Flamengo edzője lett Forrás: Getty Images/Anatoly Maltsev

Sousa, aki korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, az idén január 21. óta edzette a lengyel válogatottat. Irányításával az együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik, immár nélküle. A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes pedig március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország-Csehország találkozó továbbjutójával.

A 2021-es brazil bajnokságot a második helyen záró Flamengóhoz két évre szóló szerződést írt alá Sousa.