Vágólapra másolva!
A Dubajban rendezett Globe Soccer Awards gálán Kylian Mbappé és Robert Lewandowski is megjelent. A PSG és a Bayern München sztárja szerint is túl sűrű a versenynaptár, ezért nem lenne értelme kétévente labdarúgó-vb-t rendezni.

Az Egyesült Arab Emírségekben 11. alkalommal rendezett eseményen a Paris Saint-Germain világbajnok francia csatárát választották az idei év legjobbjának. A legjobb góllövőnek járó elismerés Robert Lewandowskihoz, a Bayern München lengyel válogatott támadójához került, aki összesen 69 gólt szerzett 2021-ben.

Az AS megírta, hogy a gála során a két sztárt a kétevenkénti vb-rendezés ötletéről is megkérdezték, és mindketten hasonló véleményen voltak.

"Egy szezonban legalább 60 mérkőzést kell lejátszanunk. Európa-bajnokság, világbajnokság, Nemzetek Ligája, és még sorolhatnám.

Imádunk futballozni, de ez már túl sok lenne. Ha az emberek minőséget akarnak látni, akkor a játékosoknak pihenőre van szüksége" -

mondta Mbappé.

"Rengeteg meccsünk van egy évben, zsúfolt heteink vannak. Ha a szurkolóknak különleges élményt szeretnénk nyújtani, akkor pihenőre van szükségünk.

nyilatkozta Lewandowski.