Anglia ellen kezdi, az olaszok ellen zárja az NL-t a magyar fociválogatott - íme, a program

vb-selejtező, labdarúgó, válogatott labdarúgás, futball, Magyarország, Anglia, 2021.10.12.
England's midfielder Mason Mount shakes hands with Hungary's midfielder Balint Vecsei (L) after the FIFA World Cup 2022 qualifying match between England and Hungary at Wembley Stadium in London on October 12, 2021. - The match ended in a draw at 1-1. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Bombaerős csoportba került a magyar fociválogatott a Nemzetek Ligája-sorsoláson: a kontinens topcsapatai közé tartozó angol, német és az Eb-címvédő olasz együttes vár a mieinkre júniusban és szeptemberben. Mostanra elkészült a pontos menetrend is, a magyar válogatott az angolok elleni hazai meccsen kezdi meg szereplését a sorozatban, és az olaszok elleni budapesti összecsapással zárja.

Az mlsz.hu-n olvasható beszámoló szerint az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában készítették el a menetrendet, amely alapján

Gareth Southgate szövetségi kapitány válogatottja június 4-én lép pályára Budapesten,

három nappal később pedig az Európa-bajnok Olaszország vendége lesz Marco Rossi együttese.

A legmagasabb, A divízió 3. csoportjának programja június 11-én folytatódik, akkor a németek lesznek a magyarok vendégei, június 14-én pedig Londonban játszik a válogatott.

Az utolsó két fordulót szeptemberben rendezik, 23-án Németország-Magyarország, 26-án pedig Magyarország-Olaszország találkozóra kerül sor.

Anglia ellen kezdi, az olaszok ellen zárja az NL-t a magyar fociválogatott Forrás: AFP/Ben Stansall

Az olaszok elleni mérkőzések Marco Rossi szövetségi kapitány számára kifejezetten pikánsnak ígérkeznek, a szakvezető saját hazája csapata ellen irányítja majd a magyar együttest.

A csoportküzdelmek során a magyar válogatott az első hazai összecsapását zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani.

A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség, amely fellebbezett az eredetileg kettő plusz egy felfüggesztett mérkőzésre szóló büntetés ellen, így lett végül 1+1 zárt kapus meccs a jogerős ítélet.

Az A divízió négy csoportgyőztese jut a 2023 júniusában megrendezésre kerülő döntőbe, míg a csoportok negyedik helyezettjei kiesnek a B divízióba.

A Nemzetek Ligájából ezúttal is ki lehet majd jutni a következő Európa-bajnokságra, ennek feltételei viszont még nem ismertek, mert a három év múlva esedékes kontinenstorna versenykiírását csak 2022. júniusára készíti el az UEFA.

A magyar csoport NL-mérkőzései 2022-ben:
június 4.:
Magyarország-Anglia 18.00 - zárt kapus
Olaszország-Németország 20.45
június 7.:
Olaszország-Magyarország 20.45
Németország-Anglia 20.45
június 11.:
Magyarország-Németország 20.45
Anglia-Olaszország 20.45
június 14.:
Anglia-Magyarország 20.45
Németország-Olaszország 20.45
szeptember 23.:
Németország-Magyarország 20.45
Olaszország-Anglia 20.45
szeptember 26.:
Magyarország-Olaszország 20.45
Anglia-Németország 20.45