Vágólapra másolva!
Hétfő délután a svájci Nyonban kisorsolták a 2021/2022-es Európa-liga-szezon egyenes kieséses szakaszának első fordulós párosítását: Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató RB Leipzeg a spanyol Real Sociedaddal, míg az FC Barcelona az egyik legnehezebb ellenféllel, az olasz Napoli csapatával küzd meg a legjobb 16 közé jutásért.

A hétfői sorsoláson a BL-ből átsorolt csapatokhoz húztak ellenfelet, így előbbiek pályaválasztóként várják a párharcot, azonos országból érkező együttesek pedig még nem kerülhettek össze.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó német együttes spanyol ellenfelet kapott, míg a Barcelona a legpatinásabb párharcban a Napolival találkozik.

Szoboszlai Dominik csapata kemény ellenfelet kapott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Európa-liga, a legjobb 16 közé jutásért
RB Leipzig (német)–Real Sociedad (spanyol)
FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz)
Sevilla (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát)
Atalanta (olasz)–Olympiakosz (görög)
Zenit (orosz)–Real Betis (spanyol)
Borussia Dortmund (német)–Rangers (skót)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Braga (portugál)
Porto (portugál)–Lazio (olasz)

Az első összecsapásokat február 17-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorozat március közepén - 10-én, illetve 17-én - folytatódik a nyolcaddöntős mérkőzésekkel, amelyre február 25-én sorsolnak. A döntőt május 18-án Sevillában rendezik.

a nyolcaddöntős csapatok:
Galatasaray (török), West Ham United (angol), Bayer Leverkusen (német), Olympique Lyon (francia), AS Monaco (francia), Szpartak Moszkva (orosz), Eintracht Frankfurt (német), Crvena zvezda (szerb)