Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Villarreal edzője, a négyszeres Európa-liga-győztes Unai Emery lehet a Newcastle United új vezetőedzője.

A Newcastle korábbi edzőjét, a 60 éves Steve Bruce-t október 20-án rúgták ki, közvetlenül a 1000. tétmérkőzése után. A Szarkákat azóta Graeme Jones irányítja megbízott edzőként, de a csapata hétvégén sima 3-0-s vereséget szenvedett a Chelsea-től, így a tulajdonosok elkezdték gőzerővel keresni Bruce utódját, aki egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Villarreal edzője, a négyszeres Európa-liga-győztes Unai Emery lehet.

A PSG-nél megbukott baszk edző sem keltette új életre az Arsenalthttps://www.origo.hu/sport/futball/20190109-arsenal-unai-emery-arsene-wenger-premier-league-angol-labdarugo-bajnoksag-ozil-ramsey.htmlA PSG-nél megbukott baszk edző sem keltette új életre az Arsenalt

A spanyol csapatnál dolgozó baszk szakemberért ötmillió fontot kellene fizetnie a Newcastle Unitednak, ami nyilván nem tétel, mivel októberi tulajdonosváltása óta a szaúdi kézbe kerülő klub lett a világ leggazdagabb csapata. A tulajdonosi kör vagyonát 320 milliárd fontra becsülik, ez pedig jóval több még annál is, mint amennyi az "olajos" klubnak csúfolt Manchester City vagy Paris Saint-Germain tulajdonosainak a vagyona.

Már a fogadóirodáknál is Unai Emery a legesélyesebb a Newcastle kispadjára Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Emery állítólag boldog a Villarreal csapatánál, de az Arsenalnál való megbukása miatt úgy érzi, befejezetlen ügye van a Premier League-ben.

A baszk szakember szerdán ünnepli 50. születésnapját, az angol lapok pedig azt írják, hogy a szaúdi tulajdonosok egy zsíros szerződéssel fognak kedveskedni neki, és hétvégén már ő irányíthatja a csapatot a Brighton elleni találkozón.