Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a San Marino elleni hazai és a Lengyelország elleni idegenbeli vb-selejtezőre. A visszatérő csapatkapitány, Szalai Ádám mellett meghívót kapott a válogatott keretébe Kiss Tamás, a holland SC Cambuur játékosa is.

Marco Rossi csapatába visszatér a csapatkapitány Szalai Ádám, aki térdsérülés miatt kihagyta a válogatott legutóbbi két vb-selejtezőjét Albánia és Anglia ellen. Mellette pedig meghívót kapott Kiss Tamás, a holland SC Cambuur játékosa is.

Marco Rossi Balogh Botond és Kiss Tamás személyében két fiatal tehetséget hívott meg a magyar válogatott utolsó két vb-selejtezőjére.

„Van néhány játékos, akik most nem vehetnek részt a válogatott munkájában, ezért most játéklehetőséget biztosítunk a legtehetségesebb fiataloknak.

Balogh Botondot is régóta figyeljük. Most újra játszik Olaszországban, úgyhogy bízunk benne, hogy jól fog teljesíteni" – kezdte a szövetségi kapitány.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Amikor a nemzetünket képviseljük, maximális motivációval kell fellépnünk.

Persze, ez a lengyelek ellen is megmutatható, de azért az egy egész más szinten lévő csapat, de tőlük is szeretnénk elhozni egy pontot. Egy idő után elfelejtődik a teljesítmény, csak az eredmény marad" – mondta Marco Rossi arra kérdésre válaszolva, hogy a szép játék vagy az eredménye-e a fontosabb.

A lengyelek elleni meccsen nem lehetnek majd ott a magyar szurkolók, mert a FIFA „a magyar drukkerek Wembley Stadionban tanúsított helytelen magatartása és rendbontása miatt" egy idegenbeli találkozóra vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos büntetést szabott ki.

„A döntést elfogadjuk, a munkánkat ez nem befolyásolja. Ugyanolyan keményen dolgozunk, mint eddig"

- kommentálta a FIFA büntetését az olasz szakember.

Az angolok elleni vb-selejtező előtt az RB Leipzig és az MLSZ előzetes megállapodásnak megfelelően Willi Orbán visszatért Lipcsébe. A szövetségi kapitány elárulta, hogy ezúttal mindenki marad majd a csapattal.

„Bízom benne, hogy a második meccsen is mindenkire számíthatok majd.

San Marino ellen azt tervezem, hogy főleg olyanok kapnak majd lehetőséget, akik eddig kevesebb esélyt kaptak a bizonyításra" - tette hozzá Marco Rossi.

Nikolics Nemanja ezúttal kimaradt a válogatott keretből Fotó: Csudai Sándor - Origo

Botka Endre, a Ferencváros védője a klubjában az elmúlt mérkőzéseken nem lépett pályára, a válogatott keretnek azonban a tagja, vele kapcsolatban elhangzott, hogy megfertőződött koronavírussal, azonban már felépült, és akár csütörtökön, a Celtic Glasgow elleni Európa-liga csoportmérkőzésen is ott lehet a zöld-fehérekkel.

Az MLSZ honlapján megjelent nyilatkozatában a tréner külön kitért a keretből kimaradt Nikolics Nemanjára, akivel kapcsolatban kiemelte, ugyan igazi csapatember, aki példakép a fiatal játékosok számára, jelenleg azonban nem játszik rendszeresen klubjában, így nincs csúcsformában.

A San Marino és Lengyelország ellen készülő válogatott keret Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott November 12-én San Marino csapatát fogadja a Puskás Arénában, három nappal később pedig Lengyelországban zárja a vb-selejtező sorozatot.