Vágólapra másolva!
A Fiorentina 4-3-ra legyőzte hazai pályán az AC Milan csapatát az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombat esti rangadóján, ezzel Stefano Pioli együttese elszenvedte első vereségét az idei bajnokságban.

A forduló előtt még veretlenül második AC Milan csapatára nem várt könnyű meccs, ugyanis a hetedik Fiorentina otthonába látogatott szombat este. A firenzeiek kétarcúnak nevezhetők eddigi szereplésük alapján, ugyanis hat-hat győzelemmel és vereséggel állnak, és a mezőnyben egyedüliként egyszer sem végeztek döntetlenre. A mérlegük pedig kissé csalóka, mert több olyan meccsük is volt, melyen a játék képe alapján nem érdemeltek vereséget. Ezek közé tartozik a legutóbbi, Juventus elleni találkozó is, melyen a hajrában kapott góllal buktak el.

A Milan remekül kezdte a meccset, Zlatan Ibrahimovic révén pedig kis híján a vezetést is megszerezte, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ezt követően viszont a Fiorentina percei következtek és a 15. percben Ciprian Tatarusanu hatalmas hibáját kihasználva Alfred Duncan előnyhöz juttatta a hazaiakat.

A Fiorentina legyőzte a bajnokesélyt, már csak egy veretlen csapat van a Serie A-ban Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Milan akár még a szünet előtt egyenlíthetett volna, de Ibrahimovic fejese nem sokkal kapu fölé szállt. A túloldalon viszont Saponara nem hibázott és még a szünet előtt kétgólosra növelte a Fiorentina előnyét.

Ugyan jól kezdte a második félidőt a Milan, de a 60. percben a Fiorentina szerzett újabb gólt, egy zseniális villanás után Dusan Vlahovic remekül tolta el a labdát a kapus mellett, majd éles szögből az üres kapuba lőtt.

A Fiorentina szerb csatára, Dusan Vlahovic tarthatatlan volt Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Mindössze két perccel később Zlatan Ibrahimovic szépített. A svéd klasszis az ötödik gólját szerezte az idei szezonban és a 10. bajnoki gólját a Fiorentina ellen, ezzel a Serie A történetének 24. olyan játékosa lett, aki 4 különböző csapat ellen talált be legalább tízszer.

67. perc Theo Hernandez középre tett labdáját Ibrahimovic kapásból lőtte a kapu közepébe. Az öt perc alatt duplázó svéd csatár a 6. gólját szerezte az idei szezonban.

Zlatan Ibrahimovic öt perc alatt két gólt lőtt a Fiorentinának Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A hajrában aztán ismét egy óriási hiba okozta a Milan vesztét, Theo Hernandez kezdett felesleges cselezésekbe a saját tizenhatosa előtt, a labdavesztés után pedig Dusan Vlahovic büntett.

A szerb csatár elképesztő formában van, ugyanis immáron 10 gólnál jár az idén.

A 97. percben aztán még Lorenzo Venuti egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába talált be, de ez már nem osztott, se nem szorzott. Ezzel a Fiorentina feljött a hatodik helyre, míg a szezonbeli első bajnoki vereségét elszenvedő Milan maradt a második. Így viszont már csak egyetlen veretlen csapat van a Serie A-ban, mégpedig a listavezető Napoli, amely vasárnap akár három pontra növelheti előnyét a milánóiakkal szemben.

Serie A, 13. forduló:
Fiorentina-AC Milan 4-3 (2-0)