Dzsudzsák gólt lőtt, de kikapott Újpesten az emberhátrányban játszó Debrecen

DZSUDZSÁK Balázs
Debrecen, 2021. augusztus 8. Az újpesti Mitrovic Nikola (j) és a debreceni Dzsudzsák Balázs (b) a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában játszott Debreceni VSC - Újpest FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. augusztus 8-án. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában az Újpest FC 3-1-re nyert a 34. perctől emberhátrányban játszó Debrecen ellen a Szusza Ferenc Stadion, ezzel megszerezte szezonbeli második győzelmét. A Debrecent tétmérkőzésen először irányító Joan Carrillo viszont vereséggel tért vissza a magyar élvonalba.

A Debrecen a kilencedik, az Újpest pedig az utolsó, vagyis a 12. helyről várhatta a találkozót. Egyik csapat sem várta jó formában a találkozót, azonban a válogatott szünet előtti utolsó bajnokiján a DVSC parádés meccsen, 5-3-ra győzte le a Budapest Honvéd csapatát. Ezzel szemben az Újpest a Puskás Akadémia otthonában maradt alul. Ami a két csapat egymás elleni eredményeit illeti, a legutóbbi tíz bajnoki meccsükből – öt fővárosi siker és négy döntetlen mellett – a Debrecen csak egyet tudott megnyerni, még 2020 januárjában, amikor 4–0-ra kiütötte a lila-fehéreket.

A Debrecen élére kinevezett Joan Carrillo az Újpest ellen tért vissza a magyar élvonalba.

A spanyol szakember 2011-től Paulo Sousa segítőjeként Székesfehérváron dolgozott, a 2014-15-ös szezonban pedig már vezetőedzőként segítette bajnoki címhez az együttest.

Joan Carrillo az Újpest ellen irányította először vezetőedzőként új csapatát, a DVSC-t Forrás: AFP/Oli Scarff

Az első percek tapogatózó játéka után a Debrecen igyekezett átvenni az irányítást, de az első negyedóra helyzet nélkül telt el, sőt az első kaput eltalált lövés azonban a hazaiaké volt, de Koné távoli lapos lövése nem okozott gondot Grófnak.

Majd aztán a 19. percben megszerezte a vezetést az Újpest. Egy jobb oldali beadás éppen Beridze elé került, aki három védőn verekedte át magát, majd nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Ezt követően azonban a Debrecen percei következtek. A Félidő derekánál Bódi szögletét fejelte kapura Deslandes, Banai ugyan bravúrral védett, de a visszajátszásból kiderült, hogy az Újpest védője, Csongvai Áron kezén még megpattant előtte a labda. Erdős játékvezető a videobíró segítségével befújta a büntetőt, amit Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesített. A gólt itt nézheti meg.

A vendégek aztán a 34. percben nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Varga szabálytalanságánál még előnyszabályt alkalmazott a bíró, de a kapura törő Konéval szembeni teljesen felesleges lökést már lefújta, sőt Marko Nikolicsot azonnali piros lappal kiállította, így emberelőnybe került az Újpest.

A félidő hajrájában ismét megszerezhette volna az előnyt az Újpest, de Kone bal alsóba tartó lövését hatalmas bravúrral védte Gróf.

Dzsudzsák Balázs gólt szerzett, de kikapott a Debrecen Újpesten Forrás: MTI/Vajda János

A fordulás után a hazai együttes beszorította az emberhátrányban játszó DVSC-t. Az 56. percben Deslandes fejelt kis híján a saját kapujába, de Gróf védeni tudott. Egy perccel később azonban már a debreceni kapus is tehetetlen volt, ismét megszerezte az Újpest a vezetést.

Mitrovics passza után Mory Koné nagy erővel bombázott a kapuba. Ez volt Koné első gólja újpesti mezben.

Az Újpest ezt követően sem állt le és sorra dolgozta ki a helyzeteket. A 74. percben Katona beadása után Beridze hagyott ki ziccert. Pár perccel később pedig Viana hagyta ki a kihagyhatatlant.

A játék képe a hajrában sem változott, majd a 87. percben Deslandes öngóljával alakult ki a 3-1-es végeredmény.

A 34. perctől emberhátrányban játszó Újpest először lőtt három gólt az idei szezonban és végül magabiztos győzelmet aratott, Joan Carrillo viszont vereséggel tért vissza a magyar élvonalba. Michael Oenning csapata ezzel másodszor nyert bajnoki mérkőzést ebben a szezonban, azonban győzelme ellenére is maradt a tabella utolsó helyén.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 3-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1667 néző, v: Erdős
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumbisz, Diaby - Csongvai (Pauljevic, 61.), Mack, Mitrovic, Katona (Bjelos, 74.), Antonov - Beridze, Koné (Viana, 75.)
DVSC: Gróf - Bévárdi, Deslandes, Nikolic, Ferenczi - Sós (Baráth, 39.), Bódi (Soltész, 83.), Varga, Dzsudzsák - Ugrai (Tischler, 83.), Németh (Babunski, 62.)
gólszerzők: Beridze (20.), Koné (57.), Deslandes (87., öngól), illetve Dzsudzsák (27., 11-esből)
kiállítva: Nikolic (34.)
sárga lap: Kutrumbisz (84.), illetve Bévárdi (4.), Bódi (38.), Ugrai (61.)

Az OTP Bank Liga tabellája Forrás: Origo