Indulatos meccsen játszott döntetlent a Sociedad, a Real Madrid átvette a vezetést a La Ligában

Real Sociedad Alexander Isak Valencia
Valencia's French defender Mouctar Diakhaby (L) fights for the ball with Real Sociedad's Swedish forward Alexander Isak during the Spanish League football match between Real Sociedad and Valencia CF at the Anoeta stadium in San Sebastian on November 21, 2021. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Sociedad hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A 20. percben Goncalo Guedest kereste volna Helder Costa a labdával, azonban Gorosabel elrúgta a portugál játékos elől azt.

Az első nagy hazai lehetőség Alexander Isak nevéhez fűződött, aki szép cselek után fordult kapura, de Cilessen bravúrral védeni tudott.

Sokáig unalmas mérkőzést játszott egymással a Real Sociedad és a Valencia Forrás: AFP/Ander Gillenea

A második félidőben mindkét csapat becserélt egy-egy sérülésből visszatérő játékost, Mikel Oyarzabal és Maxi Gómez pályára kerülése után megélénkült a mérkőzés.

A 76. percben emberhátrányba került a baszk együttes, miután Aritz Elustondo törlesztett Daniel Wass vele szemben elkövetett szabálytalansága után, amiért a játékvezető piros lapot adott neki.

A 82. percben Isak révén mégis a hazaiak hagytak ki nagy lehetőséget, aki jól verte meg egy az egyben a védőjét, de lövése elkerülte a hosszú felső sarkot.

Az elszabaduló indulatok közepette a hat perces ráadásban José Luis Gayá távolról lőhetett, de Alex Remiro megmentette az egy pontot a fordulót az első helyen kezdő Real Sociedadnak. Imanol Alguacil csapata visszacsúszott a La Liga második helyére a vasárnap délután Granadában 4-1-re nyerő Real Madrid mögé.

La Liga, 14. forduló:
Real Sociedad-Valencia 0-0
korábban:
Elche-Real Betis 0-3 (0-3)
Granada-Real Madrid 1-4 (1-2)
Getafe-Cádiz 4-0 (1-0)
szombaton játszották:
FC Barcelona-Espanyol 1-0 (0-0)
Sevilla-Alavés 2-2 (1-2)
Celta Vigo-Villarreal 1-1 (0-1)
Atlético Madrid-Osasuna 1-0 (0-0)
pénteken játszották:
Levante-Athletic Bilbao 0-0
hétfőn játsszák:
Rayo Vallecano-RCD Mallorca 21.00