Vágólapra másolva!
Az elmúlt két Európa-bajnokság győztese, az olasz és a portugál válogatott ugyanarra az ágra került a 2022-es, katari világbajnokság európai pótselejtezőjének pénteki sorsolásán, így csak az egyikük juthat ki a tornára. A sorsolás után Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya elmondta véleményét.

Az idei kontinensviadalt megnyerő Squadra Azzurrának előbb Észak-Macedóniával, míg a 2016-ban Eb-aranyérmes Portugáliának Törökországgal kell megküzdenie, majd a két párharc továbbjutója egymással találkozik a vb-részvételért. A döntőt Portugáliában vagy Törökországban vívják.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya biztos abban, hogy csapata kvalifikálja magát tavasszal a jövő évi vb-re, de arra is reagált, hogy erre valószínűleg az utolsó világbajnokságára készülő Cristiano Ronaldo fémjelezte portugál válogatotton át fog majd vezetni az út.

Roberto Mancini szívesen elkerülte volna a portugálokat Forrás: AFP/Paul Faith

"Nagyon nehéz az út számunkra. Ha megnyerjük az elődöntőt, akkor Portugáliával vagy Törökországgal találkozunk idegenben, mindkét csapat nagyon erős.

– mondta a sorsolás után Roberto Mancini.

Az olasz és a portugál válogatott közül csak egy juthat ki Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos szerint nincs értelme arról beszélni, hogy Portugáliának az olasz válogatotton át vezet az útja a vb-re.

A sorsolás mindig olyan, amilyen. Most is vannak pozitívumok, kezdve azzal, hogy otthon játszhatunk, ezáltal elkerüljük a fárasztó utakat. De ahhoz, hogy hazai pályán játszhassuk a döntőt, le kell győznünk a török válogatottat. Sok jó játékosuk van, akik komoly problémát tudnak okozni az ellenfeleknek, szóval komolyan kell vennünk azt a mérkőzést is. A játékosaim és én is rendkívül magabiztosak vagyunk" – értékelt a portugál szövetségi kapitány.

Európai vb-pótselejtezők párosítása:
A ág, elődöntő:
Skócia-Ukrajna
Wales-Ausztria - a párharc győztese a finálé házigazdája
B ág, elődöntő:
Oroszország-Lengyelország - a párharc győztese a finálé házigazdája
Svédország-Csehország
C ág, elődöntő:
Olaszország - Észak-Macedónia
Portugália-Törökország - a párharc győztese a finálé házigazdája