Lewandowski is megtapsolta San Marino egyetlen, ám annál bátrabb kapura lövését - videó

Horizontal
Poland's forward Robert Lewandowski (L) celebrates after scoring a goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualifying Group I football match between San Marino and Poland at the Serravalle Stadium in San Marino, on September 5, 2021. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Lengyelország a varsói mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően győzte le nagyon simán San Marinót. A meccs némelyik statisztikája még az 5-0-s végeredménynél is beszédesebb.

A magyar válogatottal azonos vb-selejtezőcsoportban rendezett mérkőzésen a hazaiak 79 százalékban birtokolták a labdát, volt 32 lövésük, amiből 11 kaput is talált. 734 passzukból 654 volt sikeres, ami az átadások 89 százaléka, és nagyjából fél percenként indultak meg a San Marino-i kapu felé. A vendégek statisztikai lapjára ezzel szemben mindössze 32 támadási próbálkozás került fel, egyetlen szögletig sem jutottak el, 147 passzuk mindössze 60 százaléka (87) volt sikeres, a lengyel kaput pedig csupán egyszer találták el.

Erre a 84. percig kellett várni, amikor a 75. percben pályára lépő Marco Bernardi jócskán a saját térfeléről vette célba a lengyel kaput, de Radoslaw Majecki résen volt.

A 66. perctől a kispadon ülő Bayern München-sztár, Robert Lewandowski azonban elismerése jeléül megtapsolta a bátor próbálkozást.

A lengyelek hét forduló után 14 ponttal az I csoport harmadik helyén állnak a 19 pontos angolok és a 15 pontos albánok mögött, míg Magyarország 10 ponttal a negyedik.