Vágólapra másolva!
A Chelsea 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le a Southampton csapatát ellen az angol ligakupa nyolcaddöntőjében, ezzel tovább jutott a következő fordulóba. Az Arsenal magabiztos játékkal 2-0-ra verte a Leeds United csapatát.

A londoniak kezdték jobban a találkozót, és uralták a meccset, azonban a mezőnyfölényüket csak az első félidő végén tudták gólra váltani. Akkor Ziyech baloldali szöglete után Kai Havertz fejelt a jobb alsó sarokba. Rögtön a fordulást követően egyenlíteni tudott a vendég együttes, egy labdaszerzés után Kyle Walker-Peters lőtt rá a tizenhatos előteréből, Kepa védeni tudta a rövid sarkot, de a kipattanót Che Adams lőtte be.

Megizzadt a Chelsea a Southampton ellen Forrás: AFP/Glyn Kirk

A folytatásban a Chelsea fokozta a tempót és több nagy helyzetet is kialakított. Az utolsó percekben még mindkét csapat előtt adódott nagy lehetőség, de végül döntetlennel zárult a rendes játékidő. Így következhettek a tizenegyesek. Az idegek csatáját a londoniak bírták jobban, ugyanis a Chelsea-ből csak Mason Mount hibázott, a Southamptonnál viszont Walcott és Smallbone is hibázott. Ezzel a londoni kékek 4-3-re nyerték a büntetőpárbajt és továbbjutottak a kupában.

Az Arsenal magabiztosan nyert a szintén élvonalbeli Leeds United ellen. A meglehetősen kiegyenlített első félidő gól nélküli döntetlent hozott. A fordulás után viszont rögtön megszerezte a vezetést az Arsenal Calum Chambers fejesével. Nem sokkal később a hazaiak tovább növelték előnyüket, egy szöglet után alakult ki kaotikus helyzet, majd Edward Nketiah fejelt kapura, a Leeds kapusa ugyan védeni tudott, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labdát már a gólvonalon túlról ütötte ki, így megadta a találatot.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:

Chelsea-Southampton 1-1 (1-0) – 11-esekkel: 4–3
Arsenal-Leeds United 2-0 (0-0)
QPR-Sunderland 0-1 (0-0)