Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo ugyan szenzációs formában tért vissza a nyáron egykori csapatához, a Manchester Unitedhez, a klub legendás játékosa, Gary Neville úgy véli, hogy az angol rekordbajnok képtelen az ötszörös aranylabdás portugál sztárral domináns csapattá válni a Premier League-ben.

Cristiano Ronaldo a nyáron 12 év után tért vissza a Manchester Unitedhez, és tette mindezt szenzációsan, ugyanis hat meccsen lépett eddig pályára régi-új klubjában és ez idő alatt ötször volt eredményes. A portugál klasszist a hónap játékosának választották a Premier League-ben, legutóbb 13 évvel ezelőtt volt erre példa, összességében pedig már ötödik alkalommal. A válogatott szünetben pedig három góllal vette ki a részét a portugálok 5-0-s győzelméből Luxemburg ellen. A 36 éves ikon ezzel újabb elképesztő rekordot állított fel, ugyanis ő lett az első játékos a nemzetközi labdarúgásban, aki 10 mesterhármast ért el a válogatottban.

Cristiano Ronaldo már öt gólt lőtt a nyári visszatérése óta Forrás: AFP/Oli Scarff

Ronaldo tehát remek formában van, ami a góllövést illeti. Ennek ellenére a Manchester United legendája, Gary Neville úgy véli, hogy a csapat vezetőedzőjének, Ole Gunnar Solskjaernak problémát okoz a portugál sztár szerepeltetése. Neville úgy fogalmazott, hogy az ötszörös aranylabdás visszatérése pozitívumokat és problémákat is jelent a MU számára. A Sky Sports kommentátora emellett éles kritikával is illette egykori csapattársát, ugyanis szerinte Ronaldo már az első Unitednél töltött időszakában sem helyezett soha nyomást az ellenfelek védelmére.

Ronaldo kapott hideget-meleget egykori csapattársától Forrás: AFP/Paul Ellis

"Óriási pozitívumai vannak Ronaldo visszatérésének, de emellett problémákat is jelent. A 2008-as Bajnokok Ligája-elődöntőben, amikor a Barcelona otthonában játszottunk, Cristiano Ronaldo volt egyedül elöl, Rooney és Park Dzsi Szung játszott a szélen. Viszont

Ezáltal soha nem fog megvalósulni az az elképzelés, miszerint a Manchester United domináns csapattá válhat Cristianóval. A United jelenleg egy kontrázó csapat. Ezt a stílust azonban a kisebb együttesek ellen, mint az Aston Villa vagy az Everton már sokkal nehezebb kivitelezni, és nem is mindig vezet eredményre – mondta a Manchester United korábbi focistája, Gary Neville a Sky The Overlap című műsorban.