Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában zártkapus találkozón 1-0-s vereséget szenvedett Albániától a világbajnoki selejtezősorozat hatodik fordulójában. Marco Rossi csapatának ezzel gyakorlatilag elszállt minden esélye. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi válaszolt az újságírók kérdéseire.

Egyszerűen azzal a ténnyel lehet motiválni a játékosokat, hogy a magyar trikolort képviselik. Ha az a kérdés, hogy kijutunk-e a világbajnokságra, a válaszom az, hogy nem. Ettől függetlenül Angliában férfiasan kell küzdeni és úgy kell majd pályára lépni, hogy emelt fővel tudjunk távozni a Wembley-ből. A teljesítményünk általánosságban nézve az utóbbi időben visszaesett. Viszont szerintem ma nem játszottunk rosszul. Persze, voltak hibáink, három-négy labdavesztés, amiből helyzetet tudtak kialakítani az albánok, de egészen a hajráig jól játszottunk.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a kínos vereség után Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Sajnos hiányzott az egyéniség a játékunkból, hogy kapura veszélyesek tudjunk lenni. Voltak hiányzóink is, persze ez nem kifogás. Mielőtt kialakult a világbajnoki selejtezőcsoport sokszor gondolkoztam azon és mondtam is korábban, hogy ez egy álom. Pontosan tudtam, milyen ellenfelek ellen kell megmérkőznünk. Lehet, hogy Albánia a FIFA-ranglistán mögöttünk áll az eredményei miatt, de képességeket tekintve ez csalóka. Nálam sokkal sikeresebb, híresebb és fontosabb edzők is mondták már korábban, hogy az edző olyan, mint a szőlész, olyan lesz a bor, amilyen szőlőből készítette."

"Nézzük csak meg milyen játékosok állnak a rendelkezésemre. Ettől függetlenül a Nemzetek Ligájának C divíziójából feljutottunk az A-ba és kijutottunk az Európa-bajnokságra is. Tévednék? Nem hiszem.

Vállalom a felelősséget teljes mértékben, hiszen az eredmények mindig az edző vállát nyomják. De azzal is számolni kell, hogy milyen lehetőségei vannak az edzőnek.

Ha jön valaki, és elmondja nekem, hogy kiket hívhatok meg a válogatottba, annak őszintén örülnék, de ne baráti alapon jöjjenek a tippek" - mondta Marco Rossi a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A magyar válogatott kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.