Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Watford labdarúgócsapatának nemrégiben kinevezett edzője, Claudio Ranieri fiatalnak és sikeréhesnek érzi magát, és bízik benne, hogy néhány év múlva ő lesz az angol élvonal történetének legidősebb menedzsere.

Az olasz szakember szombaton, a Liverpool ellen irányítja majd először a Watford együttesét, négy nappal a 70. születésnapja előtt debütál új csapata élén. Roy Hodgson idén májusban, két hónappal a 74. életévének betöltése előtt távozott a Crystal Palace éléről, és az angol válogatott egykori szövetségi kapitánya a mai napig a legidősebb edző, aki valaha Premier League-csapat élén dolgozott.

A BBC Sport megírta, hogy Ranieri jelenleg is rendkívül fiatalnak és ambiciózusnak érzi magát, és szeretne még sokáig trénerként dolgozni.

mondta Ranieri, aki a 2015/2016-os szezonban a Leicester Cityvel óriási meglepetésre megnyerte a Premier League-t.

Claudio Ranieri egyáltalán nem érzi magát idősnek Forrás: NurPhoto via AFP/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

tette hozzá az olasz szakember.

Korábban a legendás Sir Alex Ferguson, Neil Warnock, Sir Bobby Robson és az említett Roy Hodgson voltak azok az edzők az angol bajnokságban, akik 70 éves kor felett is csapatot irányítottak, Ranieri hamarosan hozzájuk csatlakozhat.

A Watford egyébként Ranieri negyedik Premier League-klubja, korábban a Chelsea, a Leicester és a Fulham csapatánál dolgozott Angliában. A rutinos tréner edzői karrierje során számos helyen megfordult már, hazájában többek között a Juventust, az Intert és az AS Romát is irányította, de külföldön a Valencia, az Atlético Madrid és a görög válogatott élén is tevékenykedett.