Serie A-t is megjárt edző veszi át az erdélyi futballcsapat irányítását

Univeristatea Craiova v CFR Cluj - Liga 1, Romania Cristiano Bergodi head coach of CS Universitatea Craiova CFR Cluj Romanian Liga Alex Nicodim NurPhoto Round Small Group Of People Horizontal GAME
Cristiano Bergodi head coach of CS Universitatea Craiova reacts during the game during the game of the 10th Round of the Romanian Liga 1 between Universitatea Craiova and CFR Cluj in Craiova, Romania, on August 3, 2020. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz Cristiano Bergodi lesz a Sepsi OSK labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Cornel Sfaiter klubmenedzser a romániai Digisport csatornának pénteken erősítette meg azt a hírt, hogy megegyezett Bergodival, aki vasárnap érkezik a székelyföldi városba, és hétfőn mutatják be hivatalosan. A sportvezető hozzátette: elégedettek, hogy sikerült megállapodni az olasz trénerrel, mivel Romániában számottevő edzői tapasztalattal rendelkezik. Rámutatott: egy évre szól a megbízatása, amelyet meghosszabbíthatnak a felek.

A Sepsi korábban Bölöni Lászlóval próbált megegyezni, de a marosvásárhelyi származású edző családi okokra hivatkozva visszautasította a Sepsi OSK ajánlatát. A román média szerint a székelyföldi klub Constantin Galca volt román válogatott labdarúgóval is tárgyalásokat folytatott az edzői posztról, sikertelenül.

Az 56 éves Bergodi korábban a Pescarát irányította az olasz élvonalban, a Modenát és a Bresciát pedig az olasz másodosztályban. Romániában először a Progresul Bucuresti edzője lett 2005-ben, majd a kolozsvári CFR, a Rapid Bucuresti, a Politechnica Iasi, a Steaua Bucuresti kispadjára is leült. Legutóbb tavaly a CS Universitatea Craiova trénere volt.

A Sepsi OSK szeptember végén vált meg Leo Grozavutól, miután a román élvonalban sorozatban hat döntetlent játszott a csapat, és a rajt a vártnál gyengébben sikerült. Tavaly a román élvonal rájátszásába bejutott, és végül a negyedik helyen végzett együttes jelenleg 11 forduló után a 12. helyén áll tíz ponttal.