Vágólapra másolva!
Egészen furcsa esetet szúrtak ki egy ukrán másodosztályú labdarúgó mérkőzésen, ahol az Uzshorod vezető gólja után az FC Kremin Kremencsuk egyik focistáját azzal vádolták meg, hogy felemelt kézzel ünnepelte az ellenfél gólját.

Az ukrán második ligában szereplő Kremin Kremencsuk október elején vendégeskedett Ungváron, ahol a tabellán utolsó FC Uzsgorod otthonában lépett pályára. A több mint húsz órás út után a Kremencsuk végül simán kikapott.

A hazaiak a 65. percben szerezték meg a vezetést. A mérkőzés után aztán többen is kiszúrták, amint a vendégek 18-as mezben játszó futballistája, Vitalij Boyko felemelt kezét rázza a levegőben, mintha az ellenfél csapat gólját ünnepelné. A Tribuna ukrán hírügynökség szerint a felvétel miatt az Ukrán Labdarúgó Szövetség (UAF) fair play-bizottsága vizsgálatot indított az ügyben, ugyanis fogadási csalásra gyanakszanak.

Az ukrán játékos elismerte, hogy megkeresték már a bizottságtól a nyomozás kapcsán, de tagadta a vádakat, mindezt azzal indokolta, hogy biztosan nem utazott volna el közel 20 órát azért, hogy megünnepelje az ellenfél gólját.

"Az emberek azt hiszik, hogy örültem a gólnak, de ha végig nézték volna a teljes mérkőzést, akkor láthatták volna, hogy ugyan felemeltem a kezem, de dühös voltam. Nem örültem a gólnak, és egyáltalán nem voltam elégedett.

– mondta a futballista az ukrán hírügynökségnek.

A hazai együttes a hajrában tovább növelte előnyét egy tizenegyessel, és végül 2-0-ra nyert.