Katar kitilthatja a világbajnokságról a be nem oltott focistákat

fbl Horizontal
The Fifa World Cup Qatar 2022 logo is projected on the facade of the Algiers Opera House in the Algerian capital on September 3, 2019. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2022-es katari labdarúgó világbajnokság szervezői kitiltanák a tornáról azokat a focistákat, akik nincsenek teljes körűen beoltva. Hasonló szabályokat hoznának az országba érkező szurkolókra is.

A közel-keleti ország, amely 2022. november 21. és december 18. között ad otthont a következő foci-vb-nek szigorú szabályokkal igyekszik elejét venni a koronavírus esetleges újabb terjedésének a torna nyomán. A The Athletic információi szerint a stadionokba csak azok léphetnének be, akik be vannak oltva, közülük is csak azok, akik legalább két héttel korábban felvették a második dózist.

Ennél is szigorúbb terv, hogy a játékosok közül is csak a teljesen beoltottak léphetnének pályára. Ugyanakkor annyi kiskaput már most hagynak, hogy három naponta produkált negatív teszttel ez kiváltható.

A lap idézi az angol élvonalban, a Premier League-ben szereplő Newcastle United vezetőedzőjét, Steve Bruce-t, aki szerint a világ legnézettebb bajnokságában "számos játékos nincs beoltva", és a klub egyik kapusa, Karl Darlow éppen a napokban töltött három napot kórházban fertőzésgyanúval.