Vágólapra másolva!
A Manchester City edzője, Pep Guardiola úgy véli, a játékosainak fel kell készülniük a fájdalomra és a szenvedésre a Paris Saint-Germain elleni BL-csoportmérkőzésen.

Az előző BL-idény döntőse, a Manchester City Párizsba látogat kedd este, és a PSG otthonában lép pályára a játéknap rangadóján.

Guardiola szerint egyetlen csapat sem tudja a módját annak, hogyan lehetne megállítani egy bombaformában futballozó Mbappé-Neymar-Messi csatársort.

- mondta a katalán edző a közelgő mérkőzés kapcsán.

Függetlenül attól, hogy Messi a kispadról száll be, vagy ott lesz a kezdőben, Guardiola úgy véli, csak egységesen, valódi csapatként futballozva lehetnek sikeresek Párizsban.

Pep Guardiola szerint a City sokat fog szenvedni a PSG ellen Forrás: AFP/Oli Scarff

A védekezés a játékosok akaratától függ. Nem tudom, hogy ilyen minőségű futballistákat hogyan kellene megállítani. A PSG tele van sztárokkal, nekünk csapatként kell dolgoznunk és az egész csapatukra figyelnünk kell, nem gyakorolhatunk nyomást csupán egyetlen futballistára" - tette hozzá a tréner.

Guardiola Cityje az előző szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőjében kettős győzelemmel ejtette ki a PSG-t, tehát van tapasztalata és sikerélménye a párizsi sztárcsapat ellen. Az idei BL-szezont a francia együttes a Bruges elleni döntetlennel kezdte, míg a City magabiztosan győzött a Lipcse ellen, így Mauricio Pochettino csapata számára kifejezetten fontos lenne egy győzelem.

Forrás