Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az átigazolási piac zárultáig komoly tisztogatásba kezdene az Arsenal vezetősége, ugyanis tíz labdarúgó eladását tervezik a londoni csapatnál, köztük a csapatkapitány, Pierre-Emerick Aubameyang is távozhat még a nyáron.

Az észak-londoni labdarúgócsapatnál sok pénzt költöttek idén erősítésekre, ugyanis mintegy 129 millió fontot költöttek a nyáron, és többek között érkezett Nuno Tavares, Albert Sambi Lokongo, Ben White, Martin Odegaard és Aaron Ramsdale.

Bár az Arsenal pocsékul kezdte a 2021-22-es szezont, ugyanis előbb az újonc Brentford otthonában, majd hazai pályán a Chelsea-től kaptak ki 2-0-ra. Erősítések helyett azonban a vezetőség szeretne inkább megszabadulni pár játékostól az átigazolási piac utolsó heteiben. A The Telegraph információi szerint a csapat egyik legnagyobb sztárja, Aubameyang is távozhat, annak ellenére, hogy a gaboni támadó tavaly szeptemberben hosszabbított szerződést a klubbal.

Aubameyang a pozitív koronavírustesztje miatt kihagyta a Brentford elleni szezonnyitót, de múlt hétvégén a Chelsea ellen már pályára léphetett.

A londoni klubnál nem marasztalnák Aubameyangot Forrás: AFP/Justin Tallis

A lap beszámol róla, hogy Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője jóváhagyta, hogy a gaboni csatáron kívül

az Arsenal eladná még a nyáron Bernd Lenót, Hector Bellerint, Sead Kolasinacot, Ainsley Maitland-Niles-t, Lucas Torreirát, Williant, Reiss Nelsont, Eddie Nketiah-t és Alexandre Lacazette-et is.

Távozhat az Arsenal kulcsembere Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az ágyúsok tehát megszabadulnának néhány játékostól, Aubameyangot viszont az életkora és a magas fizetése miatt nem lesz könnyű eladni. A hírek szerint a 32 éves csatár a Barcelonában köthet ki, de a katalánok csak abban az esetben szerződtetnék, ha Martin Braithwaite elhagyná a nyáron a csapatot.

Mindent egy helyen az Eb-ről