Komoly elismerést kapnak az Eriksen életét megmentő hősök

Dánia - Finnország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, B csoport, Parken Stadion, Koppenhága, 2021.06.12. Christian Eriksen
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 12: Sabrina Kvist Jensen, Girlfriend of Christian Eriksen (Not pictured) of Denmark looks dejected as she is consoled by Simon Kjaer of Denmark whilst Christian Eriksen receives medical treatment during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Simon Kjaer, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a dán együttes orvosi csapata UEFA elnöki-díjban részesül, miután a nyári Európa-bajnokságon megmentették Christian Eriksen életét, amikor a dán focistának megállt a szíve a finnek elleni csoportmeccsen.

Christian Eriksen a finnek elleni mérkőzés 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül újraélesztették, mielőtt szállítható állapotba került. A szörnyű eset szinte mindenkit lesokkolt, azonban Simon Kjaer higgadt maradt és rengeteget tett azért, hogy csapattársa túlélje a helyzetet.

A dánok csapatkapitánya húzta ki Eriksen nyelvét, stabil oldalfekvésbe tette, majd a sérült futballista barátnőjében is hősként próbálta tartani a lelket.

Simon Kjaer az Európa-bajnokság legnagyobb hőse volt Forrás: Getty Images/Stuart Franklin

Az UEFA kiemelte, hogy az orvosi csapat gyors reagálásának és a szakértői sürgősségi kezelésnek köszönhetően Eriksent a pályán újraélesztették, és már boldogan halad a gyógyulás útján.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin a kiemelkedő teljesítményt, a szakmai kiválóságot és a példamutató személyes tulajdonságokat elismerő díj kitüntetettjeit "az Európa-bajnokság igazi hőseinek" nevezte.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átadhatom nekik az UEFA elnöki-díját.

Szeretném továbbá a legjobb kívánságaimat küldeni Christian Eriksennek és családjának, miközben folytatja felépülését" - mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

A dán játékosok védősorfalat álltak, amikor Christian Eriksen életéért küzdöttek Forrás: AFP/Friedemann Vogel

„Szeretném Morten Skjoldagernek és Morten Boesennek megköszönni, amit értem tettek, fantasztikus munkát végeztek, és az életemet mentették meg.

Szintén hatalmas köszönet illeti jó barátomat, a csapat kapitányát, Simon Kjaert, és a válogatott többi tagját a támogatásukért.

Végül, de nem utolsósorban jár a köszönet a szurkolóknak is, akiktől rengeteg támogató üzenetet kaptam én és a családom is. Sokat jelentett, és rengeteg erőt adott. Köszönöm szépen" – üzent az UEFA honlapján Christian Eriksen.