Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága engedélyezte az 5. fordulóban sorra kerülő MTK Budapest-MOL Fehérvár, és a 16. fordulóban sorra kerülő MOL Fehérvár FC-MTK Budapest OTP Bank Liga-mérkőzések pályaválasztói jogának felcserélését.

A pályaválasztó jog felcserélésére azért volt szükség, mert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban gond volt a gyepszőnyeggel, gombásodás miatt különleges kezeléseknek kellett alávetni.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a fű jelenlegi állapota ijesztő látványt nyújt és jelentősen elmarad a korábban mindenki számára megszokott minőségtől. Kárpáti Gábort, a karbantartásért felelős Gardengroup ügyvezetője a napokban a klub honlapjának beszélt az okokról.

„Az Új Hidegkuti Nándor Stadion az elmúlt időszakban – az EURO 2020 eseménysorozat részeként – a francia labdarugó-válogatott edzéseinek helyszínéül szolgált. A pálya fenntartása, üzemeltetése ebben az időszakban szuperintenzív módon történt.

Fontos tudni, hogy a pálya ebben az időszakban, normál esetben a regenerációs idejét tölti. Az év ezen szakaszában történik meg a részleges vagy teljes renováció.

A bajnokság befejezésekor a gyepet erősen megszellőztetjük, elvégezzük a szükséges mélylazítást, felülvetést, megkezdjük a következő szezonra a pálya felkészítését. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion hibrid pályaszerkezete még öt év elteltével is kiváló minőségűnek mondható, ezt az UEFA ellenőrei minden alkalommal meg is erősítik" – mondta Kárpáti Gábor, aki elárulta, miért gombásodott be az Új Hidegkuti Nándor Stadion gyepszőnyege.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a fű jelenlegi állapota ijesztő látványt nyújt Forrás: mtkbudapest.hu

"A rendszer működésének van egy gyenge pontja, melyet a jelenlegi ismeretek alapján megszüntetni nem lehet, csak megfelelő fegyelemmel szinten tartani. A hibrid pálya megjelenését, játéktulajdonságát – a legmagasabb színvonalon – a mi klímaövünkben angolperje fajtákkal lehet biztosítani. Ez viszont – sok kiemelkedően jó tulajdonsága ellenére – néhány gombabetegségre különösen érzékeny.

A kórokozók kialakulásához, gyors szaporodásához ezek a környezeti tényezők nagyban hozzásegítenek, kialakulásuk teljes megakadályozása sok esetben szinte lehetetlen. A meleg időjárásban a gyep jelentős gyökértömegvesztést szenved, mellyel csökken az ellenállóképessége, ebben a környezetben a kórkép kialakulásához néhány óra is elegendő."

Mindent egy helyen az Eb-ről