Vágólapra másolva!
A német bajnokság harmadik fordulójában a Hertha BSC a Bayern München otthonába látogatott. Dárdai Pál csapata az első félidőben Müller és Lewandowski találatai után kétgólos hátrányba került a német bajnok ellen. A második félidőben újabb gólt szereztek a bajorok a 18 éves Jamal Musiala révén, és Lewandowski még kétszer betalált. A lengyel csatár rekordott döntött a Bundesligában, mivel zsinórban a 13. Bundesliga-meccsén volt eredményes. Julian Nagelsmann csapata sima győzelmet aratott hazai pályán a Hertha csapata ellen. A Hertha jelenleg a bajnokság utolsó helyén áll, eddig minden meccsét elvesztette a csapat.

Dárdai Pál csapata két vereség után érkezett meg az Allianz Arénába, ahol a bajnok Bayern München ellen próbált javítani a berlini csapat. Julian Nagelsmann együttese egy döntetlen és egy izgalmas meccsen kivívott győzelemmel két forduló után a második helyen állt a német bajnokságban, az utolsó helyén álló Hertha ellen is csak a győzelem lehetett a célja a bajor csapatnak.

Zuhogó esőben kezdődött el a meccs, és már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést a Hertha csapata. A vendégek csatára, Zelke kapott remek labdát a leshatáron, de a tizenhatos vonaláról leadott lövését magabiztosan védte a hazaiak kapusa, Manuel Neuer.

A Hertha játékosainak nehéz dolguk volt a Bayern München ellen Forrás: AFP/Christof Stache

Az 5. percben egy remek akciót követően már az első támadásából betalált a hazai pályán játszó Bayern München: Gnabry szerzett labdát a középpályán, majd Musialához passzolt. A fiatal szélső egyből a felfutó Alphonso Davieshez csúsztatta a labdát.

Ezt követően Davies keresztbelőtt passzát Lewandowski zseniális helyzetfelismerés után átlépte, és a jobboldalon érkező Thomas Müller a Hertha kapujának jobb alsó sarkába lőtte a labdát.

A hazai vezetést követően az első negyedóra után nem alakult ki nagyobb helyzet. A Bayern München többet birtokolta a labdát, a Hertha főleg a széleken próbált kialakítani veszélyes szituációkat.

Müller góljának örülnek a többiek Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A 25. percben Kimmich szögletét követően Goretzka fejelt kapura, de a német középpályás kísérlete fél méterrel elkerülte a vendégek kapuját.

A 34. percben Lewandowski az ötösről a kapufára fejelte Gnabry beadását, majd az ismétlésnél a lengyel csatár már nem hibázott, és a védők között felugorva a kipattanó labdát a hálóba fejelte.

Robert Lewandowski zsinórban a 13. Bundesliga-meccsén volt eredményes.

A félidő utolsó tíz percében Dárdai Pál csapatát beszorította a Bayern München, a berlini csapat hosszú percekig nem tudta megszerezni a labdát. Az első félidő kétgólos hazai vezetéssel zárult.

Lewandowskit ünneplik a csapattársak Forrás: AFP/Christof Stache

A második félidő elején a végig remekül játszó Musiala találatával már három góllal vezetett a Bayern München a Hertha ellen. A 49. percben egy labdaszerzés után Thomas Müllerhez került a labda, aki a fiatal középpályáshoz passzolt. A tizenhatoson belül Musiala egy ütemcselt követően remekül lőtte ki a Hertha kapujának bal alsó sarkát.

A 69. percben a csereként beállt Leroy Sané cselezett ki két védőt a bal oldalon, majd a Thomas Müllertől kapott labdával betört a tizenhatoson belülre. A német szélső ezt követően remekül passzolta középre a labdát, amit az ötösön belülre érkező Robert Lewandowski két méterről a Hertha kapujába lőtt.

A 84. percben Lewandowski újabb fejesgóljával már a harmadik találatát szerezte a meccsen.

A Hertha támadójátéka teljesen eltűnt a második félidőben. Julian Nagelsmann csapata megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a berlini csapat ellen.

Bundesliga, 3. forduló

Bayern München-Hertha BSC 5-0 (2-0)