Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Sevilla Copa América-győztes argentin játékosa, Papu Gómez elárulta, hogy azért távozott januárban az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Atalantától, mert korábbi edzője, Gian Piero Gasperinivel meg akarta verni.

Az argentin válogatott Papu Gómez több mint hat szezon után viharos körülmények között távozott az olasz élvonalbeli Atalantától. Gómez most tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta távozásának okát.

"A Midtyjlland elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés során nem tartottam be Gasperini utasításait. Tíz perc volt hátra az első félidő végéig, és megkért, hogy játsszak a jobb oldalon, miközben nagyon jól ment a játék a baloldalon. Ezért nemet mondtam.

– mondta az argentin támadó a La Naciónnak.

Javíthatatlanul megromlott az edző és a focista viszonya Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Miután Gasperini nem volt hajlandó bocsánatot kérni az incidens miatt, az Atalanta egykori csapatkapitánya Antonio Percassi elnökhöz fordult, és arra kérte, engedje el a klubtól.

"A klub először nem akart elengedni, később kitettek a keretből. Az elnöknek nem volt mersze megkérni az edzőt, hogy egyszerűen csak kérjen bocsánatot tőlem. Hétév után nem ezt érdemeltem volna. Többen érdeklődtek irántam az Egyesült Államokból, arab klubok is megkerestek, viszont az argentin válogatott tagja akartam lenni. Szerencsére végül bejelentkezett értem a Sevilla" – mondta az argentin támadó, aki 200 mérkőzésen 50 gólt lőtt az Atalanta színeiben.

Gómez kifakadása után nem sokkal később Gasperini reagált a vádakra, azonban az olasz szakember teljesen máshogy látta az esetet.

"Kettőnk közül nem én, hanem ő alkalmazott fizikai erőszakot! A pályán, és azon kívül tanúsított viselkedése elfogadhatatlan volt. Az igazi ok, amiért távozott, azaz volt, hogy tiszteletlenül viselkedett a klub tulajdonosaival" - mondta a Gasperini a Gazzetta dello Sportnak.

Gasperini hozzátette, reméli, hogy a Copa America győztes támadó képes lesz olyan teljesítményt nyújtani új csapatában, mint tette azt korábban az Atalantában.

Mindent egy helyen az Eb-ről