Vágólapra másolva!
Az újdonsült Európa-bajnok olasz középpályás, Jorginho fantasztikus szezont zárt, ugyanis a Chelsea-vel május végén Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig vasárnap Eb-t nyert, ezzel pedig az Aranylabda egyik legnagyobb esélyesének számít.

Jorginho, a vasárnapi Eb-döntőben az angolok ellen tizenegyesekkel győztes olasz válogatott középpályása lett a tizedik játékos a futballtörténelemben, aki ugyanabban az évben Bajnokok Ligáját és Európa-bajnokságot nyert. Igaz, csapattársa, Emerson Palmieri szintén elmondhatja magáról, hogy klub és válogatott szinten is felért a csúcsra, azonban ő a BL-döntőben nem lépett pályára, Jorginhónak viszont mindkét sikerben nagy szerepe volt.

Ettől függetlenül meglepő lenne, ha az olasz középpályást választanák meg az elmúlt szezon legjobb játékosának, viszont idei trófeagyűjteménye miatt egyértelműen az esélyesek közé tartozik. A Football Italia információi szerint a Chelsea 29 éves labdarúgója a SportTV-nek nyilatkozva elmondta, hogy megérdemelné az Aranylabdát, de szerinte ez csak akkor lehetséges, ha a döntéshozók a megnyert trófeákat veszik figyelembe.

Jorginho fantasztikus szezont zárt idén Forrás: AFP/John Sibley

"Az álmainkért élünk, szóval miért is ne? Viszont őszinte leszek, ez attól függ, hogy milyen nézőpontokat vesznek majd figyelembe.

– mondta Jorginho.