Vágólapra másolva!
Adósnak tekinti az illetékes spanyol hatóság a Real Madrid futballcsapatának régi-új vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, akitől 1,4 millió eurós hátralék kiegyenlítését követeli.

Az El Mundo híre szerint az olasz szakember, akit június elsején neveztek ki a megállapodás szerint három évre a királyi gárda élére, 2013 és 2015 közötti madridi időszakában fizetett be a kelleténél kevesebbet az államkasszába, s a hatóságok nemcsak az 1,4 milliót várják tőle, hanem késedelmi kamatként még 23 ezer euróra is igényt tartanak.

Carlo Ancelotti 1,4 milliós adóhátralékkal bír Spanyolországban Forrás: AFP/Justin Setterfield

Az adóbűntett gyanújával előálló ügyészek szerint Ancelotti annak idején fizetéséből 10 százalékkal adózott, nem pedig a spanyol adószabályok által előírt 45 százalékkal.

A 61 éves olasz szakember első madridi időszakában a Reallal spanyol Király Kupát, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágkupát is nyert. A szakember korábban a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli alakulatát is irányította.

2019 decembere óta pedig a liverpooli Premier League-csapat, az Everton vezetőedzője volt, onnan szerződött újfent a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmeséhez, a távozó francia Zinedine Zidane utódjaként.