Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Manchester Citynél minden adott Agüero pótlásához

fbl Horizontal
Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero celebrates scoring his team's first goal during the English Premier League football match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park in south London on May 1, 2021. (Photo by Catherine Ivill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kaldun al-Mubarak, az angol bajnok Manchester City labdarúgóklub elnöke kijelentette, hogy rendelkezésre áll a pénzügyi háttér a csapattól távozó Sergio Agüero pótlására, valamint további új igazolásokra.

Az argentin válogatott Agüero, aki 260 góllal a City történetének legeredményesebb futballistája, a következő két idényben az FC Barcelonában folytatja pályafutását.

"Egy legendát veszítünk el Sergio Agüero személyében, akit nagyon nehéz lesz pótolni, de biztos vagyok abban, hogy megtaláljuk majd a megfelelő játékost erre a feladatra" - mondta a klub weboldalán al-Mubarak, aki szerint a csapatban vannak még olyan posztok, amelyek erősítésre szorulnak.

Nem lesz könnyű Sergio Agüero góljait pótolni Forrás: AFP/Catherine Ivill

"Az egyik dolog, amit az elmúlt években megtanultam, az az, hogy folyamatosan be kell építeni tehetségeket, velük frissíteni a keretet, és ez különösen igaz akkor, amikor a legmagasabb szinten szerepel a csapat" - nyilatkozta az elnök.

A City magabiztosan nyerte meg a Premier League legutóbbi kiírását, 12 ponttal megelőzve a második, városi rivális Unitedet, a Ligakupában szintén diadalmaskodott, ám a Bajnokok Ligája múlt szombati döntőjében 1-0-ra kikapott a Chelsea-től.

"A bajnoki cím birtokában sem dőlhetünk hátra, ez most az az időszak, amikor ki kell mondanunk, hogy nem vagyunk elégedettek, és számunkra önmagában kevés a Premier League trófeája" - fogalmazott al-Mubarak.

Mindent egy helyen az Eb-ről