Vágólapra másolva!
A június 11-én kezdődő Európa-bajnokság egyik nagy esélyesének tartott Belgium hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a tornáról lemaradó görög csapattal felkészülési mérkőzésen.

A belgák a Manchester City Bajnokok Ligája-döntőben megsérülő klasszisa, Kevin De Bruyne, valamint a szezon nagy részében sérült Eden Hazard nélkül ki Brüsszelben, de őket leszámítva gyakorlatilag a legerősebb kezdőjét küldte pályára Roberto Martínez.

A mérkőzés az esélyeknek megfelelően indult, belga mezőnyfölénnyel, ami a 20. percben egy Carrasco-Thorgan Hazard összjáték végén meghozta a vezető gólt a hazaiaknak.

Ezt követően viszont a belgák teljesítménye egyre inkább visszaesett, nem segítettek a cserék sem (mások mellett érkezett Dries Mertens és Mitchy Batshuayi is), míg a görögök felbátorodtak, és egy jobbról elvégzett szabadrúgást követően a középső védő, Georgiosz Cavellasz révén ki is egyenlítettek.

Az eredmény már nem változott, ezzel a holland John van't Schip irányította görögök sorozatban a kilencedik meccsükön maradtak veretlenek, míg a belgák vasárnap Horvátország ellen javíthatnak.

A belga válogatott az Európa-bajnokságon a B csoportban sorrendben Oroszországgal, Dániával és Finnországgal találkozik, az első és a harmadik meccsét Szentpéterváron, míg a másodikat Koppenhágában játsszva.

Eredmény:
Belgium–Görögország 1-1 (1-0)
gól: T. Hazard 20., ill. Cavellasz 66.