Egy brazil szurkoló majdnem eltörte Neymar lábát - videó

fbl Horizontal FOOTBALL FALL IN PAIN
Brazil's Neymar gestures on the ground during the 2022 FIFA World Cup South American qualifier football match against Peru at the National Stadium in Lima, on October 13, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by Paolo AGUILAR / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombat éjjel a brazil labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ecuador csapatát a dél-amerikai vb-selejtezők 7. fordulójában. Neymar, a brazil csapat legnagyobb sztárja a meccs végén lőtt egy gólt tizenegyesből, de a találkozó előtt még a pályára lépése is kérdéses volt, ugyanis egy őt megrohamozó szurkoló majdnem eltörte a lábát.

A brazilok a meccs előtt a hoteljüktől indultak el a Porto Alegre-i stadionba, azonban néhány szurkoló áttört a biztonsági őrök által felállított kordonon, és megrohanták a Paris Saint-Germain sztárját. Azonban az egyik szurkoló még a nagy találkozás előtt elcsúszott, ennek következtében pedig páros lábbal beleszállt Neymarba, akinek könnyen eltörhetett volna a lába.

Az eset után Neymar sántítva szállt fel a brazil csapat buszára, és végül vállalni tudta a játékot, de nem nagyon brillírozott Ecuador ellen. A találkozó hosszabbításában ugyan tizenegyesből lőtt egy gólt, de azt is csak azért, mert a videobíró megkegyelmezett neki. Az első kísérlete ugyanis borzasztóan sikerült, a labda ki sem jött az ecuadori kapusról.

Szerencséjére a VAR-szobában jelezték, hogy Alexander Dominguez még a lövés előtt elmozdult a gólvonalról, így újra próbálkozhatott, és másodszorra már nem hibázott.