Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a botrány a brazil labdarúgó-válogatottnál, mert a játékosok nem akarnak pályára lépni a Copa Américán, amelyet június 13-tól rendeznének meg Brazíliában. A focisták szerint őrültség az, hogy abban az országban kellene játszaniuk, ahol eddig 500 ezer ember halt meg koronavírusban. 

A bomba pénteken robbant, amikor a brazil csapat Európában játszó focistái közölték, hogy nem akarnak pályára lépni a június 13-án kezdődő eseményen.

A játékosok ugyanis attól tartanak, hogy megferőződhetnek a koronavírussal, amelyet a dél-amerikai országban még nem sikerült letörni.

Helyi lapértesülések szerint az akcióba belebukhat a brazil csapat szövetségi kapitánya, Tite is, aki a játékosok mellé állt ebben a kérdésben.

A futballisták úgy vélik, hogy Rogerio Caboclo, a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke elárulta őket, amikor igent mondott a torna megrendezésére. Kiderült az is, hogy az elnök látogatást tett a válogatott öltözőjében, de nem tudta megnyugtatni a futballistákat.

A helyzet igen feszült, ekkora botrány még nem volt a brazil labdarúgó-válogatott történelmében.

Rogerio Caboclo a Real Madrid játékosának, Casemirónak megtiltotta, hogy a sajtó előtt megjelenjen, s ott ismertesse a focisták álláspontját. A szövetségi kapitány, Tite a játékosokkal van, szerinte sem lenne szabad pályára lépni a Copán Brazíliában.

Forrás