Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Manchester United komolyan érdeklődik az Atalanta argentin válogatott védője, Cristian Romero iránt. A bergamói együttes 45 millió euróért cserébe megválna egyik legjobb játékosától, az üzletet azonban bonyolíthatja, hogy Romero csupán kölcsönben szerepel, így a Juventusnak is lehet beleszólása.

Romero tavaly szeptemberben a Juventustól került két évre kölcsönbe az Atalantához, ahol már az első idényében kiváló szezont produkált, így az argentin középhátvédet nemrég választották az elmúlt szezon legjobb védőjének Olaszországban, június 4-én pedig bemutatkozhatott az argentin labdarúgó-válogatottban a Chile elleni vb-selejtezőn.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az Atalanta opciós jog keretében megvásárolhatja a játékost. Az olasz lap beszámolója alapján a bergamói klub 16 millió eurót fizetne a Juventusnak Romero játékjogáért, ezt követően viszont 45 millió euróért azonnal eladná a Manchester Unitednek.

A Manchester United kívánságlistáján kiemelt helyet foglal el az Atalanta védője, Cristian Romero Forrás: AFP/Miguel Medina

Romero ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 39 mérkőzésen lépett pályára az Atalanta mezében, amelyeken 3 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 22,5 millió fontra teszi a mértékadó transfermarkt. Az argentin védő kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően az Atalanta idén a Serie A harmadik helyén végzett, valamint bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe és az Olasz Kupa döntőjébe is.

Mindent egy helyen az Eb-ről