Vágólapra másolva!
A szlovák labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi AC a hivatalos honlapján tudatta, hogy távozik a csapat magyar válogatott középpályása, Vida Máté.

A 25 éves középpályás a Vasasban nevelkedett, 2018 nyarán igazolt Dunaszerdahelyre, ahol bronzérmet nyert a 2019/20-as szezonban. A 2020 júniusában elszenvedett súlyos térdsérülése azonban hosszú hónapokra a partvonal mellé kényszerítette.

„Összességében három szép évet töltöttem itt, köszönhetően főleg a szurkolóknak, akik nemcsak odahaza, de idegenben is sok csodálatos élménnyel ajándékoztak meg minket.

Ha azonban néhány év múlva visszatekintek a Dunaszerdahelyen töltött időszakomra, akkor az mindenképpen egy kellemes emlék lesz" – nyilatkozta a DAC honlapjának Vida Máté, akinek június végén jár le a szerződése a dunaszerdahelyi csapatnál.

Vida Máté (26-osban) legutóbb a Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén játszott a válogatottban Fotó: Polyák Attila - Origo

A magyar válogatott középpályásnak rengeteget jelentett a dunaszerdahelyi szurkolók buzdítása.

„És mit adott az itteni szerepvállalásom? Nagyon sokat, de

- tette hozzá Vida Máté, aki nagy valószínűséggel az NB I-ben folytatja a pályafutását, de állítólag az NB II-es Vasas is szeretné hazacsábítani.