Vágólapra másolva!
Ronaldo Luís Nazário de Lima, a Real Madrid egykori legendás játékosa óriási prémiumot ajánlott fel a Valladolid játékosainak, ha a La Liga utolsó fordulójában legyőzik a listavezető Atléticót, hogy bajnokot csináljanak a Zinédine Zidane vezette Realból.

A korábbi kétszeres aranylabdás brazil támadó a La Ligában szereplő Valladolid többségi tulajdonosa, csapata azonban 11 mérkőzés óta nem tudott bajnoki meccset nyeri, így a 19. kieső helyről várhatja az utolsó fordulót. Ronaldo csapata a listavezető Atlético Madrid csapatát fogadja, a bennmaradáshoz mindenképpen győznie kell, ráadásul szüksége van az ellenfelek rossz szereplésére is.

Spanyol sajtóértesülések szerint a kétszeres világbajnok fejenként 150 ezer eurót ajánlott fel a Valladolid-játékosoknak, ha legyőzik az Atlético Madridot, bent maradnak a La Ligában és ezzel bajnokot csinálnak a Real Madridból.

Zidane és Ronaldo csapattársak voltak a galaktikusokból álló Real Madridban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Az FC Barcelonában is megforduló Ronaldo 2002 nyarán igazolt a Real Madridhoz. A brazil támadó négy és fél évet töltött a madridi csapatban, amelyben 177 meccsen 103 gólt lőtt és gólpasszt adott. 2003-ban és 2007-ben bajnoki címet nyert a Real Madriddal.

A La Liga utolsó fordulójában a listavezető Atlético a kiesés ellen küzdő Valladolid vendége lesz, míg a két pont hátránnyal második, címvédő Real a hetedik helyen álló Villarrealt fogadja.