Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az átigazolásokban rendkívül jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint a Manchester Citytől 10 év után távozó Sergio Agüero az FC Barcelona játékosa lesz, míg az Olympique Lyon holland válogatott támadója, Memphis Depay is a katalán csapathoz igazol.

Az olasz újságíró úgy tudja, hogy a 32 éves Agüero mindenben megegyezett az FC Barcelonával, amellyel kétéves szerződést fog kötni. Az argentin támadó szerződésében foglalt bónuszokat pedig akkor kapja meg, ha Bajnokok Ligáját nyer a katalán csapattal.

Sergio Agüero és Lionel Messi régóta barátok Forrás: AFP/Jaime Reina

Agüero átigazolását még nem jelentette be az FC Barcelona, azonban az sokat elárul, hogy

a mértékadó transfermarkt július 1-től már a katalán klub játékosaként tünteti fel Lionel Messi egyik legjobb barátját.

Agüero 2011 nyarán az Atlético Madrid csapatától igazolt a Manchester Citybe. Tíz év alatt négy bajnoki címét, öt Ligakupát, egy FA-kupát és három angol Szuperkupát nyert a manchesteri csapattal. Az argentin csatár 384 meccsen 257 gólt lőtt és 73 gólpasszt adott a Manchester Cityben. 2020. január 12-én az Aston Villa ellen 6-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen három gólt lőtt, és

megelőzte az örökranglista élén álló Thierry Henry-t a Premier League történetének legeredményesebb idegenlégiósai között.

Agüero mellett állítólag Memphis Depay is előrehaladott tárgyalásokat folytat a Barcelona vezetőségével, és mivel a szezon végén lejár a szerződése, ő is ingyen csatlakozhat új klubjához. A holland válogatott támadó már tavaly nyáron is közel volt ahhoz, hogy Barcelonába igazoljon, de végül nem jött össze az üzlet - állítólag Lionel Messi fúrta meg az átigazolását.

Memphis Depay is nagy fogás lehet ingyen Forrás: AFP/Loic Venance

Fabrizio Romano információját azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis Depay a L'Equipe-nek adott interjújában elmondta, hogy nem a Barcelona az egyetlen klub, amely érdeklődik iránta. Ráadásul a Lyon támadója nagyon szeretne Ronald Koemannal együtt dolgozni, de nagyon úgy tűnik, hogy a holland szakembert kirúgják a szezon végén.

Mindent egy helyen az Eb-ről