Mégis zárt kapusak lehetnek a müncheni Eb-meccsek

FC Bayern Munich - Paris Saint-Germain Sports soccer Sports site Venue Football stadium Interior Horizontal CHAMPIONS LEAGUE STADIUM INTERIOR VIEW
07 April 2021, Bavaria, Munich: Football: Champions League, Bayern Munich - Paris Saint-Germain, knockout round, quarter-finals, first leg at the Allianz Arena. View into the arena before the match. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a nyári labdarúgó Európa-bajnokság Münchenben megrendezendő mérkőzései mégis zárt kapuk mögött fognak sorra kerülni - írja az NSO.

Hiába vállalta az UEFA felé a lelátók legalább 25%-os telítettségét a német szövetség, sajtóhírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy a hatóságok engedélyezik azt, hogy 14 500 szurkoló a helyszínen tekinthesse meg a bajor fővárosban megrendezendő találkozókat.

A müncheni Allianz Aréna számos nagy mérkőzésnek adott már helyszínt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

„Nem arra kértünk garanciát, hogy mindenképp nézők előtt rendezzék meg a mérkőzéseket, hanem arra, hogy ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a rendező városok tegyenek meg mindent, hogy beengedhessék a szurkolókat a stadionokba    – mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a nau.ch-nak.

Ez valamelyest szembemegy a nemzetközi szövetség azon döntéseivel, mi szerint Dublin és Bilbao már elveszítette a rendezési jogát, mert nem tudta vállalni, hogy júniusban nézők legyenek a stadionokban. A helyüket Sevilla, illetve London és Szentpétervár megosztva vették át.

A 2020-as Eb müncheni mérkőzései:
június 15. 21:00 Franciaország-Németország
június 19. 18:00 Portugália-Németország
június 23. 21:00 Németország-Magyarország
július 2. 21:00 I. negyeddöntő