A Manchester City nyerte az angol Ligakupa döntőjét

fbl Horizontal
Manchester City players celebrate with the trophy after winning the English League Cup final football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Wembley Stadium, northwest London on April 25, 2021. - Manchester City claimed a fourth consecutive League Cup on Sunday with a dominant display to beat Tottenham 1-0 in front of 8,000 fans at Wembley. (Photo by CARL RECINE / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City és a Tottenham Hotspur a Wembley Stadionban lépett pályára az angol Ligakupa döntőjében, melyet végül 1-0-ra nyert meg a Manchester City.

A Spurstől hétfőn menesztették José Mourinho vezetőedzőt, így a csapat az ideiglenesen kinevezett Ryan Mason irányításával próbálta megszerezni a győzelmet, amely 2008 óta az első trófeát jelentette volna az észak-londoni klub életében. A londoni csapat legutóbbi diadalát pont a Ligakupában aratta 2008-ban.

A legutóbbi három kiírásban első, 2014 óta ötször a legjobbnak bizonyuló, összesen hétszeres Ligakupa-győztes - a bajnokságban éllovas - Manchester City Pep Guardiola szerint annak ellenére sem készült tartalékosan a Spurs ellen, hogy a Bajnokok Ligájában szerdán az elődöntőben a Paris Saint-Germain ellen, idegenben lép pályára.

Londonban nézők előtt rendezték a meccset, összesen nyolcezer szurkoló lehetett a helyszínen.

Mindkét oldalon komoly örömhírrel kezdődött a meccs, ugyanis Kevin de Bruyne és Harry Kane is kezdhetett sérülése után.

Már a meccs elején rögtön a Manchester City volt aktívabb, az első helyzet Phil Foden előtt adódott, de nem talált kaput az angol. Később Sterling fejelt kapu fölé, majd Mahrez lövését kellett védenie Llorisnak.

Nézők a Wembleyben Forrás: AFP/Carl Recine

Pár perccel később Dier blokkolta Sterling lövését, majd a 26. percben Foden lövése pattant Alderweireldről a kapufára. Később újra Sterling és Mahrez is helyzetbe került, de nem találtak kaput. Az első félidő után gólokkal is vezethetett volna a City.

Fordulás után rögtön Lo Celso került helyzetbe, Steffen ütötte ki a lövését. A második félidőben is a City volt fölényben, de egyre veszélyesebb kontrákat vezetett a Tottenham.

Harry Kane és Kevin De Bruyne csatája a döntőben Forrás: AFP/Carl Recine

A második félidő második felére rátett még egy lapáttal a City, előbb Mahrez lövését védte bravúrral Lloris, majd a 82. percben meg is szerezte a vezetést a manchesteri csapat, Laporte fejelt a kapuba egy szögletet követően.

Az utolsó pillanatokban még Mahrez lőtt egy lesgólt, de a Tottenhamnek már nem volt válasza, a Manchester City 1-0-ra nyert és zsinórban negyedszer nyerte meg az angol Ligakupát Pep Guardiola vezetésével.