A japán labdarúgóliga kártérítést akar a zárt kapus meccsek miatt

J-League, Andres Iniesta, japán foci, Vissel Kobe
Vissel Kobe's Spanish midfielder Andres Iniesta (L) vies for the ball with Kashiwa Reysol's Brazilian midfielder Richardson (R) during the J-League football between Kashiwa Reysol and Vissel Kobe at Hitachi stadium in Kashiwa, Chiba prefecture on October 10, 2020. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A japán labdarúgóliga (J-League) kártérítést kér a kormánytól, amely zárt kapus mérkőzések rendezését írta elő a koronavírus-járvány miatt.

Muraj Micuru, a J-League elnöke közölte, a következő hetekben 11 tétmeccset rendeznek nézők nélkül.

- szögezte le az elnök. Hozzátette, bár megérti a kormány álláspontját, a tavalyi szezon tapasztalatai azt mutatták, hogy a liga képes biztonságos körülményeket teremteni a stadionokban, hiszen a csapatok július óta nézők előtt játszottak. Muraj Micuru felidézte, hogy a különböző sorozatokban összesen 1042 mérkőzést rendeztek meg szurkolók jelenlétében, és egyik után sem jelentettek megbetegedést.

Vasárnaptól május 11-ig Tokió, Kiotó, Oszaka és a vele szomszédos Hijogo prefektúrában vészhelyzetet hirdettek a koronavírus különböző mutációi okozta megbetegedések miatt. Az érintett régiókban minden sportesemény zárt kapus lesz ebben az időszakban.