Vágólapra másolva!
A katalán RAC1 rádió és az FC Barcelona ügyeiben mindig jól informált újságíró, Gerardo Romero értesülése szerint az elnökjelölt Joan Laporta az Arsenal edzőjét, a katalán klub akadémiáján nevelkedett Mikel Artetát hozná a kispadra Ronald Koeman helyett.

A katalán klub szurkolói Xavi Hernándezt, a klub legendás játékosát látnák legszívesebben a kispadon. A világ- és Európa-bajnok középpályás a napokban már az ötödik trófeáját nyerte meg a katari al-Szadd vezetőedzőjeként. Xavi az előző szezonban - Ernesto Valverda kirúgása után - már nemet mondott a Barcelonának, de hozzátette, nagy megtiszteltetés lenne számára, ha egy napon a csapatot irányíthatná.

Most viszont úgy tűnik, Xavi hoppon marad, mert a katalán RAC1 rádió és Gerardo Romero értesülése szerint a közelgő elnökválasztás legnagyobb esélyese, a klubot korábban már irányító Joan Laporta legfőbb jelöltje az Arsenalt jelenleg irányító Mikel Arteta.

Mikel Arteta (balra) a legjobb embertől tanulta a szakma alapjait Forrás: DPPI/James Marsh

A baszk szakember az FC Barcelona akadémiáján kezdett futballozni, de a felnőtt csapatban sosem lépett pályára. Játékospályafutása alatt megfordult a Paris Saint-Germainben, a Real Sociedadban, a Glasgow Rangersben, az Everton és az Arsenalban. Visszavonulása után három és fél évig Pep Guardiola segítője volt a Manchester City csapatánál, így a barcelonai futballmúlt és a Guardiola mellett eltöltött évek garanciát jelenthetnek arra, hogy Artetában megvan a Barca-DNS, ami elengedhetetlen a csapat irányításához.