Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Slavisa Kokeza, a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) elnöke. A sportvezető azért távozott, mert nevét összefüggésbe hozták egy gyilkossággal, emberrablással és drogcsempészettel vádolt szurkolói csoporttal.

Kokeza lemondólevelében azt írta, a közeljövőben szeretne arra koncentrálni, hogy ismét pozitívra fordítsa a nyilvánosság előtt róla kialakult képet. Hozzátette, a közelgő világbajnoki selejtezők előtt fontos, hogy a szerb válogatott körül "béke és stabilitás" legyen. A nemzeti csapat szerdán Írország ellen kezdi a sorozatot.

Lemondott Slavisa Kokeza, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke Forrás: Anadolu Agency via AFP/2017 Anadolu Agency/Aleksandar Kokovic

A szerb rendőrség múlt hónapban hallgatta ki Kokezát annak kapcsán, milyen kapcsolata van a Partizan Beograd együttesének egyik szurkolói csoportjával, amelynek tagjait januárban letartóztatták.

Sajtóinformációk szerint a vádak között rivális bandák tagjainak megölése, megkínzása, továbbá egy, a szerb köztársasági elnök, Aleksandar Vucic ellen tervezett merénylet is szerepel.

A 43 éves Kokeza - aki korábban maga is labdarúgó volt - 2016 májusa óta irányította az FSS-t.