Vágólapra másolva!
Eden Hazard, a Real Madrid belga támadója másfél hónapos kényszerpihenő után múlt szombaton, az Elche elleni bajnoki mérkőzésen tért vissza, azonban a találkozó után ismét kidőlt, így az Atalanta elleni Bajnokok Ligája-meccsen már nem léphetett pályára. Könnyen lehet, hogy a 30 éves támadónak harmadszor is meg kell majd műteni a bokáját, azonban Spanyolország egyik vezető orvosa, Dr. José González szerint erre rámehet a játékos pályafutása is.

A 30 éves belga válogatott támadót 2019 nyarán 100 millió euróért szerződtette a Real Madrid, gyakori sérülései miatt azonban a spanyol fővárosban eltöltött több mint másfél éve alatt összesen 25 bajnoki mérkőzésen léphetett pályára. A spanyol sajtó arról számolt be, hogy Hazard mostani sérülése miatt négy-hat hétig nem játszhat.

Eden Hazard mintha el lenne átkozva Madridban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Az is elképzelhető, hogy harmadszor is meg kell műteni a vb-bronzérmes focista jobb bokáját, azonban Spanyolország egyik vezető orvosa, Dr. José González szerint erre rámehet a játékos pályafutása és elképzelhető, hogy soha többé nem futballozhat.

Az orvos szerint Hazard-nak a visszatérése előtt legalább tíz edzésen kellene részt vennie, hogy a csapat segítségére lehessen.

Biztosan szorong, hiszen meg akarja mutatni, hogy megéri az árát és szeretne százszázalékot nyújtani" – mondta az Atlético Madridnál dolgozó orvos.

Zidane sem érti, miért sérült Hazard egyfolytában Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

„Próbáljuk kideríteni, hogy azóta miért sérült ilyen gyakran, de erre most még nem tudunk magyarázatot adni.

– ezt már Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője mondta, akinek a szavai egybefüggnek Dr. José González véleményével.

A Real Madrid halogatná Hazard műtétjét, a belga válogatottnál viszont azt szeretnék, hogy minél hamarabb műtsék meg a támadót, hogy a nyári Európa-bajnokságra már bevethető legyen.

Eden Hazard madridi sérülései Forrás: 20minutos.es

A 30 éves támadó jelenleg Londonban tartózkodik, ahol további vizsgálatok várnak rá.

Hazard az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve csak 14 meccsen lépett pályára, ez alatt 636 percet játszott. A belga támadó heti 400 ezer fontot keres a Real Madrid, de másfél év alatt már több mint 40 mérkőzést kellett kihagynia.