Vágólapra másolva!
Ugyan Norvégia több első osztályú futballklubja is ellenzi a nemzeti csapat szereplését a 2022-es katari világbajnokságon, a kérdés aligha fog eldőlni a jövő vasárnapi választáson. Minden jel arra utal, hogy ősszel kerülhet pont az ügy végére.

A VG című lap beszámolója szerint mind a 18 norvég élvonalbeli csapat csatlakozott azon kezdeményezéshez, hogy a norvég szövetség abban az esetben se engedje pályára lépni a válogatottat a 2022-es katari világbajnokságon, amennyiben az kiharcolja a részvétel jogát.

A klubok szerint a válogatottnak azért kellene bojkottálnia a 2022-es vb-részvételt, mert számtalan külföldi munkavállaló halt meg Katarban az embertelen körülmények között végzett építkezések során.

A sikeres felkészüléshez Katarnak többek között hét stadiont, új repülőteret és gyakorlatilag egy kisebb várost kellett megépítenie Forrás: Twitter

Norvégiában jövő hétvégén rendkívüli szavazást tartanak a katari világbajnokságról.
A legnépszerűbb norvég klubok vezetőinek többsége ugyanazon az állásponton van, mint a Norvég Labdarúgó-szövetség főtitkára, Pål Bjerketvedt. Utóbbi szerint ugyanis a kérdés túl komplikált ahhoz, hogy ilyen rövid időn belül megoldható legyen. Ugyanis ha a norvég válogatott nem vesz részt a 2022-es katari foci-vb-n, annak komoly pénzügyi következményei lehetnek.

- magyarázta Robert Endestad.

A Norvég Labdarúgó-szövetség igazgatóságának lehetősége van rendkívüli szövetségi ülést összehívni, azonban a legtöbb vezető azon a véleményen van, hogy az ügy akár a vb-selejtezők indulásáig is elhúzódhat.