Vágólapra másolva!
A korábbi angol válogatott focista, Darren Bent érdekes nyilatkozatot tett, ugyanis úgy véli, hogy sztárigazolások helyett Pep Guardiolának a Southampton csatárát, Danny Ingst kellene szerződtetnie Sergio Agüero pótlására.

A Liverpool korábbi játékosa 2018-ban igazolt a Southamptonba, azóta pedig ismét megtalálta régi formáját. Minden sorozatot figyelembe véve a 28 éves angol válogatott csatár ebben a szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára és kilenc gólt, valamint három gólpasszt jegyzett.

Az egykori angol válogatott labdarúgó, Darren Bent érdekes ötlettel állt elő, ugyanis szerinte a Premier League listavezetőjének Ingst kellene szerződtetnie, amennyiben Agüero távozik a nyáron.

A világklasszis 32 éves argentin csatár szerződése lejár a nyár folyamán és komoly esélye van, hogy Agüero elhagyja a Cityt a Barcelona kedvéért, így Manchesterben már a helyettesét keresik.

Agüero szinte biztosan távozik a nyáron Forrás: AFP/Paul Ellis

Az angol élvonalban toronymagasan vezető Cityt már korábban hírbe hozták többek között a Borussia Dortmund sztárjával, Erling Haalanddal, azonban Ings jóval olcsóbb megoldást jelenthetne Guardiola csatárgondjaira, mivel az angol focista szerződése jövő nyáron lejár.

A talkSPORT beszámolója szerint a Southampton kész új szerződést kínálni Ingsnek, amellyel a klub történetének legjobban fizetett játékosává tenni, a hírek szerint Ings heti 100 ezer fontot keresne. A lap azonban hozzátette, hogy a tárgyalások egyelőre megrekedtek a játékos és a klub között.

Ingsnek a decemberi bajnokin jócskán meggyűlt a baja a City védelmével Forrás: AFP/Paul Childs

Bent szerint kizárólag a City sznobsága miatt hiúsulhat meg az üzlet, ugyanis Ings nem tartozik a felkapott sztárok közé, ugyanakkor szerinte több gólt lőne a Cityben, mint Gabriel Jesus. A brazil csatár eddig hét találatnál jár a Premier League idei szezonjában, míg Ings nyolcnál.

„Gyakorlatilag lehetetlen olyan játékost találni, aki pótolni tudná Agüerót. De nagyon örülnék ha Danny Ings a Citybe igazolna. Szerintem nagyon jó középcsatár, és az elmúlt szezonban ezt bizonyította is.

Meglepő lenne, ha Guardiola a Southampton kulcsemberét vinné a Cityhez Forrás: AFP/Oli Scarff

"Az egyetlen dolog, ami visszatartaná a City vezetőségét, attól, hogy leigazolják, az a sznobság. A szurkolók valószínűleg úgy gondolják, hogy olyan játékosokat kellene szerződtetniük, mint Kylian Mbappé vagy Erling Haaland, de Ings szintén minőségi csatár." - mondta Bent.