Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A TyC Sports spanyol rádió információi szerint az FC Barcelona frissen megválasztott elnökének, Joan Laportának egyik első dolga volt, hogy formális ajánlatot tegyen le a Manchester City csatárának, Sergio Agüerónak az asztalára. Az argentin támadó érkezése talán Lionel Messit is maradásra bírhatja.

A rádió értesülései szerint Laporta már a kampánya során felvette a kapcsolatot Agüeróval, akinek a szerződése június 30-án jár le a Manchester Citynél, és, amit egyelőre nem hosszabbított meg. Hétvégi megválasztása után pedig egyik legelső dolga volt, hogy a hivatalos ajánlatot is elküldje a Cityben 2011 óta 382 meccsen 256 gólt szerző csatárnak.

Sergio Agüero (balra) nagy fogás lenne a Barca számára Forrás: AFP/Jaime Reina

Agüero megszerzése azért lenne fontos, mert Laporta a kampánya során többször is hangoztatta, hogy a klub nem engedheti el Lionel Messit, aki tavaly nyáron már közel volt ahhoz, hogy elhagyja profi karrierjének egyetlen klubját. A hatszoros aranylabdás argentin zseni szerzőédése ugyancsak idén nyáron fog lejárni, és még ő sem hosszabbított.

Miközben edzője, Ronald Koeman azzal kecsegtette a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-kiesést követően, hogy biztos lehet benne, hogy a csapatra már a közeljövőben újabb nagy sikerek várnak, addig Laporta másfelől közelíti meg a kérdést.

Agüero ugyanis nem csak csapattársa az argentin válogatottban Messinek, hanem a legjobb barátja is azóta, hogy először szerepeltek együtt az U15-ös válogatottban. A nemzeti csapatban állandó szobatársak, Agüero elmondása szerint már-már olyanok, mint egy házsártos öreg házaspár.

És ugyan Agüero is már 32 éves, korántsem mondhatjuk, hogy elszállt fölötte az idő, így aztán a látványosan csatárgondokkal küzdő Barcelonában nem csak Messi lelki támaszaként vehetnék a hasznát a kiváló támadónak.

Mindent egy helyen az Eb-ről