Vágólapra másolva!
A spanyol Esport 3 értesülése szerint a következő szezonban is Ronald Koeman lesz az FC Barcelona vezetőedzője.

A holland szakember 2020 nyarán kétéves szerződést írt alá a katalán csapattal, amelyért a holland válogatott kispadját hagyta ott. A szezon eleje nem indult fényesen a Barcelonának, ráadásul a korábbi elnök, Josep Maria Bartomeu botrányos távozása után Koeman helye sem tűnt biztosnak, ugyanis az új elnökjelöltek folyamatosan dobták be a lehetséges edzőjelölteket a csapat kispadjára. Főleg Pep Guardiola és a klublegenda Xavi Hernández visszatérésével kampányoltak. Március 8-án azonban biztossá vált, hogy Joan Laporta lesz a Barcelona elnöke, aki 2003 és 2010 között már irányította a klubot, és akinek a regnálása alatt a Barcelona 12 trófeát nyert.

Ronald Koeman munkája beérett a tavaszi szezonra Forrás: AFP/Lluis Gene

A PSG elleni BL-kiesést leszámítva a Barcelonának remekül alakul a tavaszi szezonja. A csapat 2017 februárja óta először lőtt hat gólt egy idegenbeli bajnokin, továbbra is a második helyen áll a La Ligában, és 18 mérkőzés óta veretlen a spanyol bajnokságban. Ráadásul az öt top bajnokságot számítva az egyetlen veretlen csapat 2021-ben.

A spanyol sajtóértesülések szerint a régi-új elnök kedden találkozott Ronald Koemannal, és biztosította a bizalmáról. Megmondta neki, hogy a bajnoki címért zajló versenyfutás és az Athletic Bilbao elleni kupadöntő eredményétől függetlenül ő lesz a csapat edzője a következő szezonban.

Ami az igazolásokat illeti: mivel a katalán klub súlyos anyagi válságban van, így főkent ingyen igazolható játékosok jöhetnek szóba, akiknek nyáron lejár a szerződésük. Minden bizonnyal érkezik majd a Liverpool holland középpályása, Georginio Wijnaldum, az Olympique Lyon holland támadója, Memphis Depay és a Manchester City spanyol védője, Eric Garcia.

Depay és Wijnaldum a holland válogatott kulcsjátékosai Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Mellettük még komoly esélye mutatkozik az argentin Sergio Agüero leigazolására is, aki szintén ingyen érkezne, nem mellesleg pedig Lionel Messi egyik legjobb barátja.

A katalán csapatnak bevételt is generálnia kell, így a nyári átigazolási időszakban átadólistára kerülhet a cserekapus Neto és a 145 millió euróért igazolt Philippe Coutinho. Szintén távozhat majd a francia világbajnok Samuel Umtiti, a tavaly nyáron igazolt bosnyák válogatott Miralem Pjanić és a dán válogatott támadó, Martin Braithwaite.