Vágólapra másolva!
A Barcelona elképesztő mérkőzésen, hosszabbítás után 5-3-ra nyert idegenben a Granada ellen, és bejutott a Spanyol Kupa elődöntőjébe. A hazai együttes sokáig meglepetésre 2-0-ra vezetett, azonban a katalán sztárcsapat Griezmann és Jordi Alba vezérletével kiegyenlített, majd a hosszabbításban kiharcolta a győzelmet és egyben a továbbjutást.

A Barcelona a Granada otthonába látogatott a Spanyol Kupa negyeddöntőjében. A katalán sztárcsapat kezdőjében természetesen ott volt a nemrégiben 650. gólját megszerző Lionel Messi, aki mostanság a szerződése kiszivárogtatása miatt szerepel gyakran a spanyol sajtóban.

Lendületesen kezdett a Barca, a kapuja elé szögezte a hazaiakat a mérkőzés elején. A 8. percben Messi lövését védte a kapus, majd Trincao ismétlését is.

A 33. percben Umtiti a saját 16-osán belül kezdett el felelőtlenül cselezni, a hazai együttes ezt kihasználta, és óriási meglepetésre Kenedy révén megszerezte a vezetést.

A Barcelona hatalmas mezőnyfölényben játszott, de fegyelmezetten védekező ellenfelének nem tudott gólt lőni az első félidőben.

A második játékrész borzalmasan indult a katalán sztárcsapat számára. A Real Madrid korábbi játékosa, Roberto Soldado kitűnő kiugratást kapott, és magabiztosan lőtte el a labdát Ter Stegen mellett.

Óriási meglepetésre 2-0-ra vezetett a Granada.

Próbált nyomást gyakorolni ellenfelére a Barcelona, de meddő fölényig jutott általában. Amikor aztán sikerült nagyobb helyzetet kidolgozni, akkor az egész meccsen remekül védő kapus vagy pedig a felsőléc hárított.

A Barca nagyon nyomott a hajrában, de Aaron kapus seznzációs bravúrral védte ki Griezmann ollózását, majd később is többször remekül avatkozott közbe. Dembélé lövésénél ismét a felsőléc hárított, majd Messi a jobb kapufát találta el.

A Granada hiába védekezett hősiesen, a mindent egy lapra feltevő katalán sztárcsapat Griezmann bravúros lövésével szépíteni tudott a 88. percben.

Ettől még jobban lendületbe jött a Barca, és elképesztő energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, ami végül sikerült.

Griezmann középre fejelt labdáját Jordi Alba csúsztatta a hálóba, ezzel hosszabbításra mentve ezt a szenzációs és fordulatos összecsapást.

A hosszabbítást is hatalmas fölénnyel kezdte a Barcelona, a Granada foggal-körömmel védekezett. Azonban nem bírta a nyomást a hazai csapat, újra Jordi Alba és Griezmann villant, a francia csatár gyönyörűen fejelte be a kapuba a balhátvéd beadását.

Sokáig azonban nem örülhetett felhőtlenül a vendégcsapat, ugyanis 11-est kapott a Granada, amelyet Fede Vico magabiztosan váltott gólra.

A 108. percben Messi jobblábas lövése ezúttal kipattant a kapusról, De Jong pedig jókor volt jó helyen, és könnyedén a hálóba passzolt, 4-3-ra módosítva az állást.

Kicsivel később végleg előlt a továbbjutás: ismét Griezmann és Jordi Alba remek összjátéka hozta a Barca-találatot, a spanyol védő kapásból szenzációs lövést zúdított a hálóba.

Ez az eredmény végül már nem változott, a Barcelona emlékezetes mérkőzésen jutott tovább a Spanyol Kupa elődöntőjébe.

Nem mindennapi meccset nyert meg a Barcelona a Granada ellen Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Spanyol Kupa, negyeddöntő:
Granada - Barcelona 3-5 (hosszabbítás után)
Gólszerzők: Kenedy (33.), Soldado (47.), Vico (103. - 11-esből) ill. Griezmann (88., 100.), Alba (90+2., 113.), De Jong (108.)