Vágólapra másolva!
A magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Merkantil Bank Liga) 24. fordulójának hétfő esti rangadóján a Debrecen hazai pályán 2-0-ra kikapott a Gyirmót FC Győr ellen.

A múlt héten Dzsudzsák Balázst nevezték ki a DVSC csapatkapitányának, így

a Gyirmót ellen már a 108-szoros válogatott középpályás vezethette ki a csapatot a pályára.

A mérkőzés elejétől kezdve a Debrecen irányította a játékot, a Gyirmót a biztos védekezés mellett a kontrákra helyezte a hangsúlyt. Tíz perc játék után megszerezhette volna a vezetést a DVSC, de Ferenczi beadása után Szécsi jó helyzetben kapu mellé csúsztatott. A Gyirmót is veszélyeztetett a 28. percben, de Nagy Patrik beadása után Hajdú Ádám hiába lőtt 14 méterről, Szatmári blokkolni tudott.

Szűk egy óra játék után Dzsudzsák Balázs is villant egyet, de hiába tekert jól 22 méterről, Rusák bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát.

A 36. percben ismét a Gyirmót került helyzetbe, Nagy Patrik azonban 20 méterről centikkel kapu fölé lőtt.

A 39. percben a Gyirmót szerzett vezetést, Vogyicska jobb oldali beadása után Lencse lőtt kapásból, kilenc méterről a kapuba.

A gólt után is maradt támadásban a Gyirmót, de a 45. percben Hajdú Ádám hatalmas helyzetben, hat méterről a jobb kapufa mellé lőtt, így csak egygólos előnnyel mehetett a szünetre a Gyirmót a Nagyerdei Stadionban.

A második félidőt is kiválóan kezdte a Gyirmót, a 47. percben már két góllal vezetett:

Vogyicska jobb oldali beadása után Simon András hat méterről a jobb felsőbe fejelt.

A DVSC mindent megtett a szépítésért, Dzsudzsák szabadrúgása, majd Szatmári nagy bombája, végül Pávkovics fejese után kellett nagyot védenie Rusáknak pár percen belül. A Loki csapatkapitánya ezt követően is nagyon veszélyesen játszott, de a gyirmóti kapus nagyon jó napot fogott ki.

A találkozó utolsó harmadában pedig okosan tartotta az előnyét Csertői Aurél csapata, és a hazai 1-0-s siker után ezúttal idegenben is legyőzte a bajnokságban a DVSC-t. A Loki a Szolnok elleni vereséget követően sorozatban másodszor kapott ki.

A Debrecen hazai pályán először vesztett pontot, pontokat a bajnokságban, így oda lett Kondás Elemér csapatának hibátlan hazai mérlege.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló:
Debreceni VSC-Gyirmót FC Győr 0-2 (0-1)
G.: Lencse (39.), Simon A. (47.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Szigetvári Márk (Aradi József, Szilágyi Norbert)

DVSC: Gróf - Poór, Pávkovics, Szatmári, Ferenczi (Pintér Á. 77.) - Dzsudzsák, Haris, Baráth P. (Bévárdi, 77.), Bódi - Szécsi M., Sós B. (Tischler, 59.)
Gyirmót FC Győr: Rusák - Major, Hudák, Széles, Kirják - Vass Á., Hajdú Á. (Radics, 91.) - Simon A. (Szegi, 78.), Nagy P., Vogyicska - Lencse (Mayer, 91.).

A Szentlőrinc-FC Ajka és a Kolorcity Kazincbarcika SC-Soroksár SC mérkőzést március 10.-re halasztották.

Az élmezőny állása: 1. Debreceni VSC 51 pont/24 mérkőzés, 2. Vasas 46/24, 3. Gyirmót FC 44/24, 4. Pécsi MFC 44/24