Mbappé űzheti el Madridból a Real belga sztárját

fbl Horizontal
Real Madrid's Belgian forward Eden Hazard (R) challenges Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) during the UEFA Champions League group A football match against Paris Saint-Germain FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 26, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha a Real Madrid le tudja szerződtetni a Paris Saint-Germaintől Kylian Mbappét, akkor Eden Hazard ideje lejárhat a spanyol klubnál, ugyanis a francia világbajnok futballista kiszoríthatja a kezdőcsapatból a sérülékeny belga szélsőt.

Kylian Mbappé régóta a Real Madrid célpontja, és a madridiak elnöke, Florentino Pérez még azelőtt szeretné a spanyol fővárosba csábítani, mielőtt a francia támadó meghosszabbítaná 2022 nyarán lejáró szerződését a PSG-vel.

Nem lesz könnyű nyélbe ütni az üzletet, hiszen a párizsi együttes mindenáron megtartaná egyik legnagyobb sztárját,

de ha megvalósul az átigazolás, akkor a Real Madridnál jelentős változtatások lehetnek a csapat támadószekciójában.

A madridi AS szerint Mbappé szerződtetésének egyik legnagyobb elszenvedője Eden Hazard lehet. A 2019-ben a Chelsea-től 100 millió euróért megvásárolt 30 éves szélső feladata az lett volna, hogy betöltse a Cristiano Ronaldo távozása után keletkezett űrt, de ez eddig finoman szólva sem sikerült neki.

A belga futballista rengeteg kritikát kapott gyengébb teljesítménye miatt, és a sérülések is folyamatosan hátráltatták abban, hogy csúcsformába lendüljön,

hiszen az elmúlt másfél szezonban több mint 40 meccset hagyott ki különböző fizikai problémák miatt.

Eden Hazard madridi pályafutása eddig nem sikertörténet Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A hírek szerint, ha Mbappé a Real Madrid játékosa lesz, akkor mindenképpen a bal szélen szeretne futballozni - igaz a Paris Saint-Germain-ben sokszor játszik középcsatárt is - és ez azt eredményezheti, hogy

Hazard kiszorulhat a kezdőből, és akár távozhat is a spanyol fővárosból.

Persze könnyen elképzelhető, hogy Zinedine Zidane megtalálja a módját annak, hogy mindkét futballista egyszerre a pályán lehessen, de Hazard eddigi madridi szereplése bőven okot adhat arra, hogy eladásának gondolata felmerüljön Florentino Pérez fejében.