Izrael is rendezne Eb-meccset, ha szükséges

panoramic
A model of the UEFA European football championship trophy is pictured surrounded with the names of host cities after an event to launch the Budapest's logo for the 2020 UEFA European Championship football tournament in Budapest on November 16, 2016. - The EURO 2020 UEFA European Championship will see matches hosted in 13 cities across Europe, with the semi-finals and final staged at Wembley Stadium in London in July 2020. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Izraeli Labdarúgó Szövetség (IFA) felajánlotta, hogy szükség esetén megrendezi az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságot abban az esetben, ha a mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt nem lehet a kontinens 12 városában lejátszani.

Az IFA szóvivője megerősítette, hogy a szervezet hivatalosan is megtette ajánlatát az európai szövetség (UEFA) vezetőtestületének és Aleksander Ceferin elnöknek.

Az UEFA célja, hogy a 24 csapatos tornát június 11. és július 11. között Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku rendezze meg. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel.

Ugyanakkor továbbra sem tisztázott, hogy a jelenleg is több országban érvényben lévő utazási korlátozások lehetővé teszik-e az eredeti tervek szerinti lebonyolítást. Izraelben hamarosan véget ér a harmadik zárlat, mert a lakosság jelentős részét már beoltották. A fertőzésből felépült személyek, illetve a beoltottak a jövő héttől részt vehetnek a sporteseményeken.